Ingrediente
- 400 g carne de porc -muschi
- 4 cepe
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- 3 linguri de ulei vegetal
- felii de ghimbir prospat cu tot cu coaja
- piper
Pentru marinada:
- 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
- 3 linguri sos de soia
- 1/2 lingurita de maïzena sau bicarbonat
- 1 lingura de ulei vegetal
- 1 lingurita ulei de susan
Mod de preparare
Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete).
Adaugam maïzena si se amestecă.
Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore.
Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.
Puneti la-ncalzit 1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea , se amestecă ușor pentru a separa bucatelele.
Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.
Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor.
Crestem focul un pic pentru a prinde un pic de culoare
Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.
Adaugam carnea de porc. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu.
Adaugam sare dacă este necesar, piper și ghimbirul taiat fin.
A servi cu orez simplu sau cu Orez Cantonez- Chinezesc.
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|