Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
7 Feb 2016 | 6769 vizualizari
Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

Festivitățile din China dedicate Anului Nou Chinezesc încep astazi duminică, 7 februarie 2016, când chinezii din întreaga lume sărbătoresc intrarea în Anul Maimuței de Foc, care conform calendarului chinezesc începe la 8 februarie 2016 și se va încheia la 27 ianuarie 2017. Este anul meu :)) !!! Cu aceasta ocazie va prezint o reteta clasica chinezeasca. Este o reteta similara retetei deja publicate Carne de vită cu ceapă pe care am învățat-o de la o adevarata chinezoica in timpul celor trei cursuri de bucătărie chinezească. Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor. Trebuie aleasa o carne de calitate. Margot m-a sfatuit s-o pun la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.   Pentru persoanele născute în Anul Maimuței, potrivit tradiției astrologice chineze, acest semn zodiacal semnifică inteligența și vitalitate, de aceea multe femei însărcinate din China al căror soroc este aproape, încearcă să reziste până la trecerea în Noul An, pentru a naște sub semnul maimuței. Există însă și unii care nu se lasă impresionați de predicțiile horoscopului chinez. Oricare ar fi adevărul, un lucru este sigur: copii născuți în Anul Maimuței vor avea un mediu educațional și de carieră competitiv, pentru că vor fi înconjurați de mulți asemeni ai lor, explică Shanghai Morning Post. Japonezii marchează Anul Maimuței vizitând babuini. Aproximativ 20.000 de persoane vizitează cel mai mare parc japonez de maimuțe încă din primele zile ale anului 2016, considerat Anul Maimuței de Foc. Casă a 80 de specii și a 650 exemplare, Parcul Japonez al Maimuțelor se află la 270 de kilometri est de Tokyo. (agerpress)

Ingrediente

  • 400 g carne de porc -muschi
  • 4 cepe
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • felii de ghimbir prospat cu tot cu coaja
  • piper

Pentru marinada:

  • 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita de maïzena sau bicarbonat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare

Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete). 

Adaugam maïzena si se amestecă.

Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.

Păstrați în frigider timp de 3 ore.

Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.

Puneti la-ncalzit  1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea , se amestecă ușor pentru a separa bucatelele.

Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.

Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. 

Crestem focul un pic  pentru a prinde un pic de culoare

Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.

Adaugam carnea de porc. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu.

Adaugam sare dacă este necesar, piper și ghimbirul taiat fin.

A servi cu orez simplu  sau  cu Orez Cantonez- Chinezesc.

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare in sos de usturoi verde

Postat de merisor67

Perisoare in sos de usturoi verde

Pentru perisoare, amestecam carnea cu ceapa trecuta prin masina de tocat, patrunjelul tocat marunt, condimentele, orezul si ouale, omogenizam bine compozitia si incepem sa formam perisoarele de...

Citeste continuarea

Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti

Postat de Alina26

Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti

1.Am tocat pieptul de curcan,am maruntit cu mana carnatii proaspeti,(puteti sa ii zdrobiti si cu o furculita)dupa ce i-am dat matul jos. 2.Am curatat cartofii pe care i-am dat prin robot si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 21:42
Tare-mi plac introducerile tale ( si retetele, evident )
la 07.02.2016, 21:43
multumesc Ina
la 07.02.2016, 21:48
Nu prea cunosc bucataria chineza, dar tare bine arata ce ne-ai adus, as vrea sa gust o asa o bunatate!
la 07.02.2016, 21:50
la 07.02.2016, 22:02
Buna reteta si bun pont te-a invatat chinezoaica ta Margot . Am pus reteta la favorite sa o incerc si eu .Am sa urmez pasii de preparare sa vad ce-mi iese .

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking