Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
7 Feb 2016 | 6793 vizualizari
Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

Festivitățile din China dedicate Anului Nou Chinezesc încep astazi duminică, 7 februarie 2016, când chinezii din întreaga lume sărbătoresc intrarea în Anul Maimuței de Foc, care conform calendarului chinezesc începe la 8 februarie 2016 și se va încheia la 27 ianuarie 2017. Este anul meu :)) !!! Cu aceasta ocazie va prezint o reteta clasica chinezeasca. Este o reteta similara retetei deja publicate Carne de vită cu ceapă pe care am învățat-o de la o adevarata chinezoica in timpul celor trei cursuri de bucătărie chinezească. Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor. Trebuie aleasa o carne de calitate. Margot m-a sfatuit s-o pun la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.   Pentru persoanele născute în Anul Maimuței, potrivit tradiției astrologice chineze, acest semn zodiacal semnifică inteligența și vitalitate, de aceea multe femei însărcinate din China al căror soroc este aproape, încearcă să reziste până la trecerea în Noul An, pentru a naște sub semnul maimuței. Există însă și unii care nu se lasă impresionați de predicțiile horoscopului chinez. Oricare ar fi adevărul, un lucru este sigur: copii născuți în Anul Maimuței vor avea un mediu educațional și de carieră competitiv, pentru că vor fi înconjurați de mulți asemeni ai lor, explică Shanghai Morning Post. Japonezii marchează Anul Maimuței vizitând babuini. Aproximativ 20.000 de persoane vizitează cel mai mare parc japonez de maimuțe încă din primele zile ale anului 2016, considerat Anul Maimuței de Foc. Casă a 80 de specii și a 650 exemplare, Parcul Japonez al Maimuțelor se află la 270 de kilometri est de Tokyo. (agerpress)

Ingrediente

  • 400 g carne de porc -muschi
  • 4 cepe
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • felii de ghimbir prospat cu tot cu coaja
  • piper

Pentru marinada:

  • 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita de maïzena sau bicarbonat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare

Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete). 

Adaugam maïzena si se amestecă.

Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.

Păstrați în frigider timp de 3 ore.

Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.

Puneti la-ncalzit  1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea , se amestecă ușor pentru a separa bucatelele.

Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.

Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. 

Crestem focul un pic  pentru a prinde un pic de culoare

Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.

Adaugam carnea de porc. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu.

Adaugam sare dacă este necesar, piper și ghimbirul taiat fin.

A servi cu orez simplu  sau  cu Orez Cantonez- Chinezesc.

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Linte cu carnati de bere si ciolan afumat

Postat de Ina

Linte cu  carnati de bere si ciolan afumat

Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de...

Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 21:42
Tare-mi plac introducerile tale ( si retetele, evident )
la 07.02.2016, 21:43
multumesc Ina
la 07.02.2016, 21:48
Nu prea cunosc bucataria chineza, dar tare bine arata ce ne-ai adus, as vrea sa gust o asa o bunatate!
la 07.02.2016, 21:50
la 07.02.2016, 22:02
Buna reteta si bun pont te-a invatat chinezoaica ta Margot . Am pus reteta la favorite sa o incerc si eu .Am sa urmez pasii de preparare sa vad ce-mi iese .

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking