Chiftele marinate cu ciuperci de padure

Postat de sufletista in Mancaruri cu carne
2 Noi 2018 | 3196 vizualizari
Chiftele marinate cu ciuperci de padure

https://www.bucataras.ro/retete/chiftele-marinate-in-sos-de-zacusca-si-ciuperci-88342.html retete inspirate de toamna

Ingrediente

  • 1 kg carnte tocata porc-pui
  • 1 ceapa
  • 3 linguri pesmet
  • 4 oua
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sos de rosii
  • 1 lingura untura (de la carnati sau tochitura cum punem pe iarna)
  • 2 cepe
  • 1 cutie de rosii
  • 400 g zacusca
  • 3 linguri pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • 200 g ciuperci de padure

Mod de preparare

Carnea tocata o amestecam cu pesmetul, condimente dupa gust, morcovul, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat (eu am preferat robotul) simplu si rapid si asa sta cuminte si bebelina:)

Adaugam ouale si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, lasam 30 min dupa care cu mainele umede formam chiftelutele.

Le prajim in uleiul incins (eu am preferat friteuza), le scoatem pe un servetel absorbant.

Cat prajim chiftelutele ne ocupam de sos;

Calim ceapa in untura topita, adaugam pasta de ardei, ciupercile de padure fierte si tocate.

Lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam rosiile, amestecam si lasam 2-3 min dupa care adaugam zacusca,1 cana de apa calduta, condimente dupa gust si lasam sa fiarba cateva minute, cand clocoteste sosul, adaugam chiftelele si lasam la foc mic pana ce scade sosul cca 20-30 min.

Noi am servit cu spaghete, dar merg foarte bine alaturi de niste muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Rulada de carne tocata cu legume

Postat de Alina26

Rulada de carne tocata cu legume

1.Intr-un bol am pus carnea tocata de pui si de porc,am adaugat pesmet,parmezan ras,oul,patrunjel,putina sare si piper,am mestecam bine si l-am pus deoparte. 2.Intr-o tigaie am incins uleiul de...

Citeste continuarea

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter

Postat de camelia75

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter

1.Spalati bine pulpele,apoi le condimentati cu sare si piper. 2.In vasul Zepter puneti uleiul de masline,apoi asezati pulpele de pui si acoperiti cu capacul.Focul sa fie mic.Cand acul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 18:35
Ce bunătate ai făcut, Lau...!
la 02.11.2018, 18:36
super arata
la 02.11.2018, 18:38
la 02.11.2018, 18:49
Vin la masa
la 02.11.2018, 18:49
Tare bine arata!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking