Chiftele marinate cu ciuperci de padure

Postat de sufletista in Mancaruri cu carne
2 Noi 2018 | 3239 vizualizari
Chiftele marinate cu ciuperci de padure

https://www.bucataras.ro/retete/chiftele-marinate-in-sos-de-zacusca-si-ciuperci-88342.html retete inspirate de toamna

Ingrediente

  • 1 kg carnte tocata porc-pui
  • 1 ceapa
  • 3 linguri pesmet
  • 4 oua
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sos de rosii
  • 1 lingura untura (de la carnati sau tochitura cum punem pe iarna)
  • 2 cepe
  • 1 cutie de rosii
  • 400 g zacusca
  • 3 linguri pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • 200 g ciuperci de padure

Mod de preparare

Carnea tocata o amestecam cu pesmetul, condimente dupa gust, morcovul, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat (eu am preferat robotul) simplu si rapid si asa sta cuminte si bebelina:)

Adaugam ouale si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, lasam 30 min dupa care cu mainele umede formam chiftelutele.

Le prajim in uleiul incins (eu am preferat friteuza), le scoatem pe un servetel absorbant.

Cat prajim chiftelutele ne ocupam de sos;

Calim ceapa in untura topita, adaugam pasta de ardei, ciupercile de padure fierte si tocate.

Lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam rosiile, amestecam si lasam 2-3 min dupa care adaugam zacusca,1 cana de apa calduta, condimente dupa gust si lasam sa fiarba cateva minute, cand clocoteste sosul, adaugam chiftelele si lasam la foc mic pana ce scade sosul cca 20-30 min.

Noi am servit cu spaghete, dar merg foarte bine alaturi de niste muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pulpa de porc in sos picant

Postat de Caty

Reteta de pulpa de porc in sos picant

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc in sos picant Mai intai am spalat si am uscat carnea cu prosoape de hartie. Am taiat-o cuburi mici si am calit-o in uleiul fierbinte, pana s-a...

Citeste continuarea

Musaca cu dovlecei

Postat de rocsi_1612

Musaca cu dovlecei

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 18:35
Ce bunătate ai făcut, Lau...!
la 02.11.2018, 18:36
super arata
la 02.11.2018, 18:38
la 02.11.2018, 18:49
Vin la masa
la 02.11.2018, 18:49
Tare bine arata!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking