Ingrediente
- 1 kg de pulpa porc tocata
- 3 cepe tocate marunt
- 4 -5 catei usturoi zdrobiti in mojar pana devine pasta.
- 4 cartofi potriviti dati prin razatoarea mica si scursi de zeama
- 3 felii mai vechi de paine inmuiate in lapte
- 3 oua batute
- 25 grame unt
- 3 linguri ulei pentru calit ceapa
- verdeata ,marar si patrunjel tocat (optional)
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 2 linguri faina alba ( pentru tavalit)
- 2 linguri malai ( pentru tavalit)
- 3 -4 linguri pesmet ( pentru tavalit)
- Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet.
Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de lapte, ouale batute si verdeata.
Adaugam ceapa calita si racita.
Potrivim de sare si piper.
Dam compozitia la rece pentru minim o ora.
Intr-un castron separat, amestecam faina alba, malaiul si pesmetul
Cu ajutorul a doua linguri formam parjoalele si le tavalim prin amestec. Scuturam surplusul de faina inainte de a fi puse la prajit
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si prajim parjoalele pe ambele parti pana devin maronii.
Parjoalele sunt gata!
Se servesc cu piure, pilaf, legume sau simple cu sos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|