Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Postat de Caty in Pui
6 Iul 2023 | 4996 vizualizari
Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Am citit candva, ca parjoalele moldovenesti s-au inventat  de saracie, pe vremea razboiului si anume ca se inmulteste carnea cu legume si paine. Marcata putin de istoria parjoalelor, spusa de o doamna a bucatariei, am incercat  sa fac parjoale fara legume si in multe alte feluri, dar nici o reteta nu a  iesit mai buna decat reteta moldoveneasca. Pentru Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne pui, paine, morcov, ceapa, cartof, usturoi, verdeata, oua.

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta de parjoale am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 700g pulpa de pui fara os si piele
  • 100g piept de pui fara os si piele
  • 140g de paine alba
  • 80g morcov curatat
  • 80g ceapa
  • 80g cartof curatat
  • 10 catei mari de usturoi
  • un varf de lingurita piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • frunze de la o legatura de patrunjel
  • frunzele de la o legatura de marar
  • 3 oua
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul, le-am spalat si le-am taiat bucati. 

 Am tocat carnea, apoi usturoiul, ceapa, painea, morcovul si la urma cartoful .Legumele, le-am trecut de doua ori prin masina.

Verdeata am tocat-o marunt, marunt.

Le-am pus pe toate intr-un vas, am pus ouale, sare si piper si am amestecat bine.

Am pus tigaia cu ulei pe flacara mica.

Mi-am pregatit o frarfurie cu faina de grau.

Am luat cate o lingura de compozitie si am tavalit-o prin faina.  I-am dat forma ovala si am aplatizat-o putin.  Am pus  parjoalele astfel formate, una cate una, in tigaia cu ulei fierbite.  Le-am tinut la prajit, pana s-au rumenit frumos pe ambele parti si le-am scos pe prosoape de hartie.

Le putem servi alaturi de piure de cartofi, pilaf,  cu sos tomat sau ca si gustare. alaturi de legume proaspete.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Parjoale moldovenesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Copanele cu bacon si piure de cartofi

Postat de CameliaComan

Copanele cu bacon si piure de cartofi

Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi...

Citeste continuarea

Pui Cacciatore (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pui Cacciatore (Reteta Video)

PASUL 1 Taiem ceapa solzisori. Tocam fin usturoiul. Tocam marunt frunzele de rozmarin desfacute de pe ramuri. Maruntim cimbrul. PASUL 2 Pregatim aragazul si o tigaie antiaderenta inalta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2023, 12:35
Uuu, ce bine arata!
la 06.07.2023, 13:01
Multumesc frumos!
la 06.07.2023, 15:58
la 07.07.2023, 11:38
doar cu carne de pasare n-am facut ,dar sunt sigura ca-s foarte gustoase,am sa incerc si eu.
la 07.07.2023, 19:25
Delicioase!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking