Ingrediente
- Pentru aceasta reteta de parjoale am folosit urmatoarele ingrediente:
- 700g pulpa de pui fara os si piele
- 100g piept de pui fara os si piele
- 140g de paine alba
- 80g morcov curatat
- 80g ceapa
- 80g cartof curatat
- 10 catei mari de usturoi
- un varf de lingurita piper negru macinat
- sare dupa gust
- frunze de la o legatura de patrunjel
- frunzele de la o legatura de marar
- 3 oua
- Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui
Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul, le-am spalat si le-am taiat bucati.
Am tocat carnea, apoi usturoiul, ceapa, painea, morcovul si la urma cartoful .Legumele, le-am trecut de doua ori prin masina.
Verdeata am tocat-o marunt, marunt.
Le-am pus pe toate intr-un vas, am pus ouale, sare si piper si am amestecat bine.
Am pus tigaia cu ulei pe flacara mica.
Mi-am pregatit o frarfurie cu faina de grau.
Am luat cate o lingura de compozitie si am tavalit-o prin faina. I-am dat forma ovala si am aplatizat-o putin. Am pus parjoalele astfel formate, una cate una, in tigaia cu ulei fierbite. Le-am tinut la prajit, pana s-au rumenit frumos pe ambele parti si le-am scos pe prosoape de hartie.
Le putem servi alaturi de piure de cartofi, pilaf, cu sos tomat sau ca si gustare. alaturi de legume proaspete.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Parjoale moldovenesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|