Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Postat de merisor67 in Pui
22 Dec 2015 | 3034 vizualizari
Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Ne-am indragostit de sosurile cu branzeturi si asta din cauza lui Vladutz si tin sa-i multumesc mult pentru asta! Face niste sosuri de te lingi pe degete. Bine, eu nu reproduc o reteta cap-coada, dar imprumut ideea de baza si prepar cu ce am eu la indemana, ca poate nu am chiar toate ingredientele folosite de el. Oricum, sosurile astea ies de nota maxima, chiar si cu mai putine ingrediente decat pune el. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ies ale lui! Cred ca-s extraordinare! <3

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 l apa
  • Pentru sos:
  • 500 g smantana pentru gatit
  • 140 g branza pufoasa cu verdeturi, de la Delaco
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 275 g ciuperci din conserva
  • sare
  • piper cu lamaie
  • frunze de busuioc
  • tarhon
  • nucsoara
  • putina zeama din care au fiert perisoarele
  • marar verde

Mod de preparare

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.

Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.

Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.

Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.

La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.

Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.

Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.

Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.

Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui in sos alb de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Retete similare

Pui in stil mediteranean

Postat de simona72

Pui in stil mediteranean

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele. Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se...

Citeste continuarea

Pui cu smantana si castraveti by Ancuta

Postat de Bunica

Pui cu smantana si castraveti by Ancuta

Intai am pus copanele la fiert. Ceapa taiata julien se pune la calit impreuna cu 2 linguri ulei de masline si 2 linguri supa de pui. Ciupercile se spala,se taie in bucati mai mari si adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2015, 10:47
Ce interesanta combinatie, faina reteta, frumoasa prezentare!!!
la 22.12.2015, 10:49
Pup, Zamfira! Chiar deosebita a iesit!
la 22.12.2015, 10:54
vai ce foame mi s-a facut , o minunatie de reteta , am pus-o la fav
la 22.12.2015, 11:07
bune bune
la 22.12.2015, 11:07
Multumesc, Anca! Te-as pofti la masa, dar.... nu mai am

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking