Ingrediente
- 250 grame taitei (eu am folosit mie- taitei indonezieni)
- 250 grame muschi de porc
- 1 lingurita mix 5 condimente chinezesti
- 3 linguri ulei
- 200 ml sos dulce de soia (ketjap manis)
- 2 cm ghimbir proaspat
- 800 grame mix legume chinezesti (muguri de fasole, praz, ardei rosu, galben, verde, ceapa rosie)
Mod de preparare
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Se pudreaza carnea de porc cu mixul de condimente chinezesti, sare si piper.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea 7 minute, intorcand-o frecvent. In ultimele doua minute, se adauga 2 linguri sos dulce de soia. Se transfera carnea pe o farfurie si se pastreaza la cald.
Se rade ghimbirul si se soteaza in restul de ulei. Se adauga legumele si se gatesc 4 minute. Se adauga taiteii fierti si restul de sos de soia si se mai lasa 1 minut.
Se taie carnea in fasii si se amesteca cu taiteii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc si taitei in sos dulce de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|