Porc in sos dulce-acrisor

Postat de postavaru in Porc
6 Apr 2011 | 5237 vizualizari
Porc in sos dulce-acrisor

Ingrediente

  • 500 g carne slaba de porc
  • 1/2 cutie ananas cuburi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita amidon
  • 3 cm ghimbir proaspat ras
  • 4 catei de usturoi
  • piper
  • taitei de orez

Mod de preparare

Spalam carnea apoi o taiem cubulete mici.. O punem intrun bol si adaugam amidonul, 1 lingura sos de soia si piper. Amestecam bine.

Intr-un wok incingem putin ulei de masline si adaugam carnea. Lasam sa se prajeasca pe toate partile apoi o scoatem pe o farfurie.
In acelasi ulei adaugam usturoiul pisat si ghimbirul ras si calim putin. Adaugam apoi ardeiul si morcovul taiate ( de preferat sa fie taiate julienne). Eu am folosit tot din congelator si au fost taiate cubulete.

Lasam cateva minute sa se caleasca apoi adaugam bulionul (daca este prea gros il putem subtia cu putina apa) si ananasul taiat cubulete.

Amestecam sosul de soia cu otetul si zaharul si le adaugam in wok. Lasam sa fiarba 5 minute, pana se inmoaie legumele si se leaga sosul. Daca este prea subtire mai putem adauga 1/2 lingurita amidon desfacut in putina apa. La mine nu a mai fost cazul.

Pana fierbe punem o oala cu apa si sare pe foc, in care vom fierbe taiteii. cand incepe sa clocoteasca adaugam taieteii sii i fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Adaugam apoi in wok carnea si lasam cateva minute. Stingem focul si adaugam taiteii scursi bine de apa.

Amestecam si servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pulpa de porc in sos picant

Postat de Caty

Reteta de pulpa de porc in sos picant

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc in sos picant Mai intai am spalat si am uscat carnea cu prosoape de hartie. Am taiat-o cuburi mici si am calit-o in uleiul fierbinte, pana s-a...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de oanapl

Escalop de porc cu ciuperci

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2011, 23:39
la 06.04.2011, 23:55
Multumesc Ligia
la 06.04.2011, 23:55
Gaby
la 07.04.2011, 00:05
buna mancarica
la 07.04.2011, 00:06

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking