Porc dulce acrisor

Postat de vio_dreams in Porc
17 Feb 2013 | 12435 vizualizari
Porc dulce acrisor

Ingrediente

  • 500 gr pulpa porc
  • 200 gr orez basmati salbatic
  • 500 gr amestec legume (morcov,ardei gras, ceapa verde, muguri de bambus, ciuperci shiitake, muguri de bambus, germeni de fasole)
  • 50 gr amidon
  • 100 gr sos rosii
  • 100 ml sos soia
  • 50 ml sos worchester
  • 3-4 linguri ulei de arahide
  • condiment 5 arome chinezesti
  • pasta 5 arome chinezesti
  • piper sichuan
  • 2 linguri zahar brun
  • usturoi
  • ghimbir

Mod de preparare

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata).

Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze.

Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la steamer (chinezii au un aparat special pentru orez, principiul de baza fiind tot fierberea la abur). Va fi gata in aproximativ 15 minute.

Tavalim bucatelele de carne prin amidon avand grija sa le scuturam de amidonul in exces. Rolul acestei operatiuni este de a pastra sucurile carnii.

Incingem wok-ul, punem uleiul de arahide (daca nu aveti folositi ulei de floarea soarelui) si rumenim usor carnea (cca 2 minute pe fiecare parte).

Punem 2-3 catei pisati de usturoi si 3 cm de ghimbir dat pe razatoare. Cantitatile pot varia in functie de gustul fiecaruia.

Adaugam legumele si le tragem rapid la wok. Nu trebuie lasate mai mult decat trebuie fiindca se vor inmuia prea tare.

Adaugam sosul de rosii, zaharul brun, piperul sichuan, condimentul 5 arome chinezesti, sosul de soia, sosul worchester si pasta 5 arome. Rolul pastei este de a da gustul acrisor, daca nu aveti puneti o lingurita otet. 

Lasam inca 3-4 minute pe foc apoi dam deoparte. Legumele trebuie sa ramana crocante nu trebuie sa se inmoaie.

Servim pe pat de orez. De asemeni se poate servi alaturi de taitei sau fidea de orez.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc cu sos de soia la tigaie

Postat de rocsi_1612

Muschiulet de porc cu sos de soia la tigaie

Spalati muschiuletul si il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii mai grosute. Curatati usturoiul si il taiati in patru. Incingeti o tigaie, adaugati untul si bucatile de carne. Presarati...

Citeste continuarea

Carne de porc in sos dulce acrisor cu fasole rosie la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Carne de porc in sos dulce acrisor cu fasole rosie la slow cooker Crock-Pot

Carnea se taie in bucati potrivite,se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline si se lasa la marinat cateva ore la rece. Se scoate din frigider si se pune in vasul de slow cooker Crock-Pot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 20:26
la 17.02.2013, 20:32
Numai bunatati faci!
la 17.02.2013, 20:34
la 17.02.2013, 20:53
Bun bun!
la 17.02.2013, 23:10

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking