Piept de porc cu varza calita si polenta

Postat de cristeena20 in Porc
23 Mai 2014 | 3738 vizualizari
Piept de porc cu varza calita si polenta

Ingrediente

  • 4 felii de piep de porc
  • 2 capatani mici de varza dulce
  • sare, piper, cimbru verde, sos paprika (gulas), usturoi , oregano uscat
  • faina de malai
  • un cub de unt
  • ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1/2 pahar vin alb

Mod de preparare

Prima data condimentati feliile de carne cu sare, piper si sos de paprika. Daca va place mai picant aduagati si sos de ardei iute piri piri.Presarati cu usturoi zdrobit si acoperiti. Dati la frigider pentru cateva ore.

Pregatiti o mamaliga mai groasa din apa fiarta , sare si faina de malai nu foarte fina. Cand s-a ingrosat adaugam un cub de unt si mai amestecam vreo 2 minute la foc. Turnam intr-o forma dreptunghiulara (ca la blatul de pandispan) sa iasa o foaie nu prea groasa, dupa preferinta. Lasma sa se raceasca, eventual o bagal la frigider.

Varza o taiem fidea si o tinem cu sare cca 30 minute.

Punem varza la clait cu putin ulei de masline si cimbru verde (doar putin). Aduagam la nvoie sare si piper.. Cand s-a inmuiat bine si a scazut apa adaugam putin vin alb si apoi pasta de rosii. Lasam sa se mai caleasca cca 4 minute si la finala daugam putin sos de soia (2 linguri). Acoperim si dam deoparte.

CArnea o prajim pe gratar (eu am facut-o in tigaia grill dar e mai bine pe un gratar electric sau cu carbuni).

Mamaliga (sau polenta :D) o rasturnam pe o tabla de taiat si o taiem cuburi mai mari. O orajim pe ambele parti intr-o tigaie stropita cu ulei de masline si condimentate cu sare, piper alb si oregano uscat. Cand se rumenesc se scot pe o farfurie.

Servim cuburile de polenta cu varza deasupra si alaturi de gratarul din piept de porc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu varza calita si polenta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

Postat de merisor67

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

  Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc, la tava

Postat de Ina

Muschiulet de porc, la tava

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline.  Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2014, 14:34
bun bun
la 23.05.2014, 15:05
Bun!
la 23.05.2014, 15:07
la 23.05.2014, 15:12
Mmmmmmm!1 ce bine arata
la 23.05.2014, 15:29
Ce fain! Îmi place!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking