Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Postat de AdrianUdrea in Porc
5 Ian 2019 | 5711 vizualizari
Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Este un mic dejun intarziat, de weekend, poate chiar cumulat cu pranzul, pentru ca este satios si caloric. Dar e atat de gustos incat uiti de calorii si de diete!  

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 50 gr unt
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • putin cimbru uscat
  • putin busuioc uscat
  • 50 gr cascaval afumat
  • 6 felii de bacon
  • 4 oua
  • ulei pentru prajit
  • boia de ardei afumata, pentru decor
  • muraturi, pentru servit

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade.

Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc.

Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat.

Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza rondelele de cartofi, pe verticala, iar printre ele, feliile de bacon.

Se da forma de guguluf la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand rondelele de cartofi se rumenesc pe margini.

Se scoate forma din cuptor, se presara cascavalul ras si se mai lasa la cuptor 15 minute pentru gratinare.

Separat, intr-o tigaie cu ulei incins, se prepara ouale ochiuri.

Se scot cartofii cu baconul de la cuptor, se asază pe platou, iar la mijloc se asaza ouale ochiuri.

Se presara putina boia de ardei afumata, pentru decor.

Se servesc cu muraturile preferate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Postat de panacris

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în  vasul  aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul...

Citeste continuarea

Costite afumate cu bere, la cuptor

Postat de licurici_lra

Costite afumate cu bere, la cuptor

Legumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 11:04
la 05.01.2019, 11:38
Asa se combina bine toate..
la 05.01.2019, 13:15
la 05.01.2019, 13:30
buni buni
la 05.01.2019, 13:44
Bun mic dejun, s-au batut baietii pe el!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking