Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 5 cepe de marime medie
- 3-4 morcovi marime mijlocie
- 2 rosii
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- usturoi
- boia
- pasta de tomate
- muscat
- sare
- piper
- ulei de masline
- 50 ml vin alb
- patrunjel verde
Mod de preparare
Se taie ceapa si celelalte legume dupa preferinta.
Carnea de porc se taie cubulete.
Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,se lasa la incins,apoi se adauga ceapa tocata marunt,se caleste foarte bine apoi se adauga lingurita de boia si pasta de tomate,se mai caleste usor apoi se pune carnea si vinul si se caleste bine.
Se adauga apa ,circa 700 ml.
Se lasa sa fiarba.Dupa o jumatate de ora se adauga si legumele si condimentele ,dupa gust.
Se lasa sa fiarba inca o ora ,pana isi formeaza sucul propriu.
Cand este gata se adauga si patrunjel verde ,tocat marunt sau alte verdeturi ,dupa gust.
Se serveste langa o garnitura de cartofi sau orez,spätzle sau paste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|