Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Postat de AdrianUdrea in Porc
5 Ian 2019 | 5733 vizualizari
Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Este un mic dejun intarziat, de weekend, poate chiar cumulat cu pranzul, pentru ca este satios si caloric. Dar e atat de gustos incat uiti de calorii si de diete!  

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 50 gr unt
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • putin cimbru uscat
  • putin busuioc uscat
  • 50 gr cascaval afumat
  • 6 felii de bacon
  • 4 oua
  • ulei pentru prajit
  • boia de ardei afumata, pentru decor
  • muraturi, pentru servit

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade.

Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc.

Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat.

Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza rondelele de cartofi, pe verticala, iar printre ele, feliile de bacon.

Se da forma de guguluf la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand rondelele de cartofi se rumenesc pe margini.

Se scoate forma din cuptor, se presara cascavalul ras si se mai lasa la cuptor 15 minute pentru gratinare.

Separat, intr-o tigaie cu ulei incins, se prepara ouale ochiuri.

Se scot cartofii cu baconul de la cuptor, se asază pe platou, iar la mijloc se asaza ouale ochiuri.

Se presara putina boia de ardei afumata, pentru decor.

Se servesc cu muraturile preferate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de Craciun la tava

Postat de MotanLaOale

Friptura de Craciun la tava

Bucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna apa in...

Citeste continuarea

Gulas de porc cu fasole galbena pastai

Postat de TAB1TA

Gulas de porc cu fasole galbena pastai

Se toaca ceapa si se caleste putin pana devine sticloasa. Apoi se adauga apa, fasolea si putina vegeta. Cand fasolea este aproape gata se adauga pasta de tomate.  La final se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 11:04
la 05.01.2019, 11:38
Asa se combina bine toate..
la 05.01.2019, 13:15
la 05.01.2019, 13:30
buni buni
la 05.01.2019, 13:44
Bun mic dejun, s-au batut baietii pe el!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking