Varza cu costita de porc afumata

Postat de AdrianUdrea in Porc
10 Iun 2018 | 6855 vizualizari
Varza cu costita de porc afumata

Varza cu costita afumata este o reteta chiar foarte usoara si tare buna. Costita preparata mai intai la cuptor, asezonata cu ceva condimente, apoi adaugata peste varza spre final, sa se intrepatrunda gusturile. Un preparat pe cat de simplu, pe atat de bun!

Ingrediente

  • 1 kg costita de porc afumata
  • condimente pentru carne de porc
  • 150 ml ulei
  • 1,5 kg varza alba
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 250 g pasta de rosii cu ardei
  • 1/2 legatura marar verde

Mod de preparare

Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei.

Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta, pe parcurs.

Se va patrunde rapid pentru ca este prefiarta carnea.

Varza se toaca fideluta si se freaca cu putina sare si putin piper.

Se ia din uleiul de la costita 3- 4 linguri si se caleste ceapa tocata marunt, in el.

Se adauga si 2 catei de usturoi tocati rondele, apoi varza și se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand varza incepe sa se patrunda.

Se adaugă, apoi, costita de la cuptor, foile de dafin, cimbrul si peste cateva minute pasta de rosii cu ardei.

Se mai lasa pe foc pana se intrepatrund gusturile, nu mai mult de 15 minute, apoi, mararul tocat si se stinge focul.

Se serveste varza cu costita de porc afumata, alaturi de mamaliguta, ardei iute, smantana, sau, dupa preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu costita de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de lucicos ca la Satmar

Postat de vasimur

Reteta de lucicos ca la Satmar

Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Postat de autodiag

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2018, 11:00
la 11.06.2018, 11:05
Super buna!
la 11.06.2018, 11:22
Chiar bună a fost!
la 11.06.2018, 11:43
Parca-i simt mirosul! Foarte buna!
la 11.06.2018, 11:46

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking