Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Postat de retetele_tinei in Porc
23 Dec 2015 | 8126 vizualizari
Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Imi plac foarte tare, chiftele cu carne macinata de porc si soia... sunt mult mai gustoase, asadar incercati-le cand aveti timp si pofta:)

Ingrediente

  • 300 sau 400g carne macinata de porc
  • 100g soia granule pt chiftelute
  • 1 masa de patrunjel proaspat
  • 1 ceapa
  • 5 sau 6 catei de usturoi
  • 2 felii de paine
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Pentru inceput, soia se pune intr-un bol.

Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat.

In alt bol se pune carnea tocata de porc.

Peste carnea tocata se pune soia, care a fost stoarsa foarte bine de apa.

Peste carne si soia se pun feliile de paine. Fellile de paine trebuiesc inainte inmuiate in apa rece, iar atunci cand le amestecati cu carnea, trebuie sa le stoarceti foarte bine de apa si sa le sfaramita-ti.

 Acum puteti adauga boiaua, sarea si piperul.

Usturoiul trebuie sa-l radeti inainte de al amesteca cu carnea.

Ceapa se rade si ea, inainte de a se amesteca cu carnea.

Patrunjelul se taie marunt .

Iar la sfarsit adaugam 1 ou.

Amestecam bine toate ingredientele.

Dupa care luam cu mana, aluat de masura unei bilute si il invartim in palme, ca sa-i dam o forma rotunda.

Bilutele rezultate se aseaza pe platou si se prajesc doar cand ati terminat cu toata compozitia.

Asadar, dupa ce ati terminat de facut bilutelor, puneti ulei intr-o tigaie si lasati-l la incins, dupa care puneti chitelele la prajit.

Dupa ce s-au prajit pe o parte se intorc si pe cealalta parte si se lasa la prajit.

Dupa ce ati terminat de prajit, toate chitelele, lasati-le putin la racit, dupa care se pot servii, cu ce doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu carne macinata de porc si soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute cu ricotta in sos

Postat de papabundetot

Chiftelute cu ricotta in sos

Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin  ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2015, 19:33
bune

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking