Ingrediente
- Am folosit pt chiftele:
- 750 gr carne macinata (vita+porc)
- 250 gr branza ricotta
- 1 catel de usturoi
- 2 oua
- 10 cm fenel tocat foarte marunt
- turmenic,
- boia afumata,
- sare
- pesmet,
- ardei iute
- 3-4 frunze de salvie
- Pentru sos:
- 1 l passata de rosii
- fenel tocat marunt
- 2 catei de usturoi
- sos de soia
- turmenic,
- chimen seminte si macinat,
- cardamon verde macinat,
- chilly
- o jumatate de pastaie de vanilie
- oregano,
- zahar
Mod de preparare
Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de rosii si apa si am lasat sosul sa fiarba usor.
Intr-un castron am pus carnea macinata,ricotta,ouale,pesmetul,usturoiul,condimentele,am framantat bine cu mana si cand sosul a inceput sa fiarba,am dat focul foarte mic si am adaugat chiftelele una cate una,fara a mai amesteca pt a nu le rupe.Am lasat sa fiarba aproximativ 30 minute sosul cu chiftelele apoi am stins focul si am asezonat cu oregano uscat si putin zahar.
Desi nu sunt deloc amatoare de rosii,sos de rosii sau orice derivat de rosii in mancare,acest preparat mi-a placut pana si mie tare mult
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ricotta in sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|