Ingrediente
- Pentru chiftelute
- 800 gr carne tocata
- 200 gr ricotta/urda
- 1/2 ceasca parmezan ras
- 2 albusuri de ou
- 2 catei usturoi (tocati bine)
- sare
- piper
- nucsoara (da o aroma grozava!)
- patrunjel verde tocat
- putin ulei
- Pentru sos
- o lingura u nt
- 3-4 ciuperci
- un catel usturoi
- 1/2 lingurita zahar
- o lingurita boia de ardei iute
- o foaie de dafin
- putin cimbru
- o lingura otet
- o cana suc de rosii cu tot cu pulpa
- 1/2 lingurita amidon
- 50 ml vin alb, demi dulc
Mod de preparare
Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul
Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie pentru copt , unsa cu ulei, si dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 20-25 minute (trebuie sa inceapa sa prinda usor culoare). Intre timp te ocupi de sos. Intr-o tigaie topesti untul. Feliezi ciupercile si le plonjezi in sosul incins. Le calesti 2-3 minute apoi stingi totul cu vinul. Lasi sa dea 2 clocote si adaugi sucul de rosii si restul aromelor – cimbru, foaia de dafin, boiaua, otetul, zaharul si catelul de ustroi tocat. Potrivesti gustul de sare si piper.
Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in sos. Amesteci. Lasi la fiert, la foc mic, cateva minute. Scoti chiftelele de la cuptor, le transferi in sosul de rosii si bagi tava la cuptor pentru de 20 minute.
Noi am servit preparatul cu piure pufos de cartofi si telina, pregatit cu unt si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|