Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Postat de gaby_d in Mancaruri cu carne
3 Ian 2015 | 2347 vizualizari
Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Cand vrei ceva bun, fara prea mult timp petrecut in bucatarie, care sa poata fi reincalzit si consumat cu diverse garnituri – orez, paste, piure – incearca reteta asta de chiftelute in sos. I-o bunatate! Am facut-o pentru prima oara, inspirata fiind de un site strain, insa va deveni o mancare frecventa la noi in casa, a placut tuturor.

Ingrediente

  •     Pentru chiftelute
  •         800 gr carne tocata
  •         200 gr ricotta/urda
  •         1/2 ceasca parmezan ras
  •         2 albusuri de ou
  •         2 catei usturoi (tocati bine)
  •         sare
  •         piper
  •         nucsoara (da o aroma grozava!)
  •         patrunjel verde tocat
  •         putin ulei
  •     Pentru sos
  •         o lingura u nt
  •         3-4 ciuperci
  •         un catel usturoi
  •         1/2 lingurita zahar
  •         o lingurita boia de ardei iute
  •         o foaie de dafin
  •         putin cimbru
  •         o lingura otet
  •         o cana suc de rosii cu tot cu pulpa
  •         1/2 lingurita amidon
  •         50 ml vin alb, demi dulc

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul

Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie pentru copt , unsa cu ulei, si dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 20-25 minute (trebuie sa inceapa sa prinda usor culoare). Intre timp te ocupi de sos. Intr-o tigaie topesti untul. Feliezi ciupercile si le plonjezi in sosul incins. Le calesti 2-3 minute apoi stingi totul cu vinul. Lasi sa dea 2 clocote si adaugi sucul de rosii si restul aromelor – cimbru, foaia de dafin, boiaua, otetul, zaharul si catelul de ustroi tocat. Potrivesti gustul de sare si piper.

Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in sos. Amesteci. Lasi la fiert, la foc mic, cateva minute. Scoti chiftelele de la cuptor, le transferi in sosul de rosii si bagi tava la cuptor pentru de 20 minute.

Noi am servit preparatul cu piure pufos de cartofi si telina, pregatit cu unt si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Friptura cu vitel rulat , porc si cartofi

Postat de mihaelar63

Friptura cu vitel rulat , porc si  cartofi

Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza  si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa . Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu...

Citeste continuarea

Caltaboş ( Gâlbaş )

Postat de Ina

Caltaboş ( Gâlbaş )

Mai intai curatam bine matele de porc. Eu le intorc cu interiorul spre exterior si frec mai intai cu sare grunjoasa ( 1-2 pumni de sare la fiecare bucata de mat ), pe un suport solid ( tocator ),...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.01.2015, 16:34
Primaaa si a mers la favo si ce-mi place ca e servita asa de rustic
la 03.01.2015, 16:35
vreau si eu
la 03.01.2015, 16:37
chiar o fo tare tare buna si usoara
la 03.01.2015, 16:38
pai la chiftele nu-ti ia mult timp? Eu cand n-am timp fac oua )))
la 03.01.2015, 16:38
Nu te alinta,ca asta inca-i calda )))

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking