Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Postat de gaby_d in Mancaruri cu carne
3 Ian 2015 | 4347 vizualizari
Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Cand vrei ceva bun, fara prea mult timp petrecut in bucatarie, care sa poata fi reincalzit si consumat cu diverse garnituri – orez, paste, piure – incearca reteta asta de chiftelute in sos. I-o bunatate! Am facut-o pentru prima oara, inspirata fiind de un site strain, insa va deveni o mancare frecventa la noi in casa, a placut tuturor.

Ingrediente

  •     Pentru chiftelute
  •         800 gr carne tocata
  •         200 gr ricotta/urda
  •         1/2 ceasca parmezan ras
  •         2 albusuri de ou
  •         2 catei usturoi (tocati bine)
  •         sare
  •         piper
  •         nucsoara (da o aroma grozava!)
  •         patrunjel verde tocat
  •         putin ulei
  •     Pentru sos
  •         o lingura u nt
  •         3-4 ciuperci
  •         un catel usturoi
  •         1/2 lingurita zahar
  •         o lingurita boia de ardei iute
  •         o foaie de dafin
  •         putin cimbru
  •         o lingura otet
  •         o cana suc de rosii cu tot cu pulpa
  •         1/2 lingurita amidon
  •         50 ml vin alb, demi dulc

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul

Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie pentru copt , unsa cu ulei, si dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 20-25 minute (trebuie sa inceapa sa prinda usor culoare). Intre timp te ocupi de sos. Intr-o tigaie topesti untul. Feliezi ciupercile si le plonjezi in sosul incins. Le calesti 2-3 minute apoi stingi totul cu vinul. Lasi sa dea 2 clocote si adaugi sucul de rosii si restul aromelor – cimbru, foaia de dafin, boiaua, otetul, zaharul si catelul de ustroi tocat. Potrivesti gustul de sare si piper.

Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in sos. Amesteci. Lasi la fiert, la foc mic, cateva minute. Scoti chiftelele de la cuptor, le transferi in sosul de rosii si bagi tava la cuptor pentru de 20 minute.

Noi am servit preparatul cu piure pufos de cartofi si telina, pregatit cu unt si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

Postat de AdrianUdrea

Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui. In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute. Se amesteca din cand in...

Citeste continuarea

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Postat de rocsi_1612

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 16:34
Primaaa si a mers la favo si ce-mi place ca e servita asa de rustic
la 03.01.2015, 16:35
vreau si eu
la 03.01.2015, 16:37
chiar o fo tare tare buna si usoara
la 03.01.2015, 16:38
pai la chiftele nu-ti ia mult timp? Eu cand n-am timp fac oua )))
la 03.01.2015, 16:38
Nu te alinta,ca asta inca-i calda )))

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking