Ingrediente
- 600 g carne slaba de porc taiata cubulete
- 2-3 linguri ulei de arahide sau orez
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- 3 cm de ghimbir, razuit
- 1 ardei gras rosu, taiat julien
- 1 morcov mare, taiat julien
- 4 rondele de ananas taiat cubulete proaspat sau din conserva
- 1borcanel cu muguri de soia
- 2 linguri sos soia
- putin piper
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita amidon de porumb
- Sos dulce acrisor:
- 3 linguri otet din orez sau vin
- 3 linguri zahar brut
- 2 linguri sos de rosii
- 2 linguri sos de soia
- zeama de la 2 portocale
- 1 lingura ulei de susan sau ce va place
- 1 lingurita amidon
- 5-6 linguri de apa
Mod de preparare
Pentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intr-un bol, sosul de soia, piperul, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata cubulete mici in aceasta marinada. O lasam la marinat cel putin 30 de minute.Intre timp pregatim
sosul dulce-acrisor: Se amesteca toate ingredientele,apoi se pune putin la foc pana ce sosul se ingroasa.
Pregatim wokul pentru prepararea carnii. Punem 2-3 linguri de uleiul si cand se incinge, adaugam cubuletele de carne de porc,pe care in prealabil le-am amestecat cu 1 lingurita de amidon. Prin metoda stir-fry, prajim carnea pana se rumeneste. Scoatem carnea si o punem deoparte.
Incingem din nou wokul. Calim usturoiul si ghimbirul. Adaugam ardeiul gras, si morcovul si le gatim 2-3 minute, amestecand continu,apoi adaugam bucatelele de ananas,le mai lasam putin pe foc ca ananasul sa-si lase zeama,apoi adaugam bucatile de carne si mai amestecam maxim 1-2 minut, cat sa se reincalzeasca carnea.
Sosul dulce acrisor pregatit anterior si restul de ulei de susan, le punem si pe ele in wok si mai lasam aroximativ 3 minute pe foc.Se serveste cu orez simplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|