Cotlet de porc cu ciuperci si orez

Postat de gaby_d in Porc
17 Mai 2013 | 6590 vizualizari
Cotlet de porc cu ciuperci si orez

Laurici...nu stiu cine-ti da tort..eu iti dau mancare..:))La multi ani! "Nu pot zice ca suntem fani orez, dar macar o data pe saptamana, ca si garnitura, tot il prepar desi copiii ar prefera piure, piure si iar piure :) )) Modul in care prepar orezul in ultimul timp l-am invatat de la mama, si-mi place tare mult :) Daca mai e si carnitza….are trecere si la ai mei :) ), alaturi de cotlet cu ciuperci a fost grozav- un preparat simplu , bun si consistent."

Ingrediente

  • 500 gr cotlet de porc
  • ulei de masline sau de floarea soarelui
  • o cutie/un borcan cu ciuperci fierte, feliate
  • 100 ml vin rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • rozmarin
  • o lingura sos worckester (sau sos de soia)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • o lingurita amidon alimentar
  • o cana orez
  • 100 ml vin alb demi dulce
  • putin sofran – am avut extrem de putin de data asta, imi place sa fie nitzel mai galben preparatul dar daca am uitat sa mai iau..:P
  • sare
  • parmezan

Mod de preparare

Portioneaza cotletul in felii putin mai groase decat grosimea unui deget apoi feliile in bucatele mai mici (nu cuburi, ca mai scad la fiert/prajit).

Incinge ulei de masline intr-un vas cu fund dublu si pune bucatile de carne. Rumeneste-le usor pe toate partile apoi stinge cu vinul rosu.

Lasa la foc mediu pana scade sosul format apoi adauga ciupercile, 250 ml apa , foile de dafin, pune capac pe cratita si da focul la mediu. Lasa sa fiarba la inabusit verificand din cand in cand sa nu scada de tot lichidul din cratita.

Aproape de final adauga usturoiul intreg, doar “vatamat”:))) , boiaua si sosu,  si lasa pana scade nivelul sosului sa mai fie asa…cam de doua dejte

Adauga amidonul diluat in putina apa rece, potriveste gustul de sare si piper, mai lasa un minut amestecand apoi opreste focul.

Cat timp ai carnitza la fiert prepara orezul.

Caleste ceapa tocata in putin ulei de masline apoi scoate ceapa si arunc-o (eu n-o arunc mereu, doar cand nu mi-e lene :d ) )

In uleiul ramas adauga orezul spalat si scurs si caleste-l , amestecand mereu, 2-3 minute. Adauga vinul alb si fierbe totul pana se evapora vinul.

Adauga apa in proportie de 1 /parte orez:2,5 /parti apa – in mod normal la orez proportia e 1:3 , la pilaf, dar aici il si calesti putin si-l fierbi si in vin, deci e suficient cat am scris

Pune capac pe vas si da la foc mic. Lasa pana scade lichidul, dar nu de tot. Aproape de final adauga sare si putin sofran. Opreste focul dar mai lasa cu tot cu capac 10-15 minute pe loc repaus, orezul mai trage din lichid .

Adauga putin parmezan ras si omogenizeaza – poti adauga si la servire, cum doresti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu ciuperci si orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Risotto cu ciuperci si carne de porc

Postat de abstract01

Risotto cu ciuperci si carne de porc

Se prepara orezul in vasul Philips Multicooker, la functia pentru orez, RICE/PASTA pentru 40 de minute. Pana la terminarea programului pregatiti sosul: taiati marunt ceapa, carnea si...

Citeste continuarea

Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc

Postat de diaconta

Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc

Cotletul se taie felii mai groase si se condimenteaza.Punem si rozmarinul.Intr-o tava se pune putin ulei,se aseaza feliile de carne,se pun morcovi taiati  betisoare si ceapa rondele.Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 09:36
Asa rasuceste satarul,ca vreau si eu sa tin dieta si nu pot de tine si de altii ca tine....
la 17.05.2013, 09:38
cred ca ma mut la tine
la 17.05.2013, 09:41
Bunnnnnnnn! Gabytu
la 17.05.2013, 09:43
Bya, vin si eu cu tine imi aduc si tacamuri
la 17.05.2013, 09:44
Nu va agitati fetelor,nici nu ne baga-n seama,mai vreti sa va dea si mancare....

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking