Ingrediente
- 1 kg carne de pui (aripioare si pulpe de pui)
- 100 ml sos de soia
- 10 catei de usturoi
- 1/2 lgta turmeric
- 100 gr. susan
- sos:
- 2 galbenusuri fierte
- 1 lingurita de mustar
- 4 linguri de ulei
- un praf de sare
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura iaurt
- un varf de lingurita piper
- 1 legatura de marar
Mod de preparare
Se portioneaza carnea si se pune intr-un castron (care are si capac ). Se amesteca cu turmericul, usturoiul pisat si sosul de soia. Se tine in frigider la macerat cel putin doua ore. Eu de obicei il fac cu o zi inainte.
Intrun castronel su pune susanul si se tavalesc bucatile de pui una cate una. Se asaza bucatile acoperite cu susan intr-o tava cu hartie de copt.
Se coc la 180 grade C, cam 1 ora, pana se rumenesc bine.
In timp ce carnea se coace la cuptor pregatim sosul. Fierbem doua oua. Dupa ce le-am racit, galbenusurile cu mustarul si sarea le frecam cu uleiul. Cand au consistenta unei maioneze, adaugam smantana si iaurtul amestecand in continuu cu o lingura de lemn. Adaugam piperul si mararul tocat si gata sosul.
Servim aripioarele cu sos si paine (daca dorim). Sunt delicioase !
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui marinat in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|