Ingrediente
- 500 g carne de vită -muschi
- 4 cepe
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- 3 linguri de ulei vegetal
- ghimbir pudra
- piper
Pentru marinada:
- 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
- 3 linguri sos de soia
- 1/2 lingurita de bicarbonat
- 1 lingura de ulei vegetal
- 1 lingurita ulei de susan
Mod de preparare
Se taie carnea foarte fin. Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore.
Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien. Puneti la-ncalzit 1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea de vită.
Se amestecă ușor pentru a separa bucatelele. Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.
Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. Crestem focul un pic pentru ca sa prinda un pic de culoare. Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.
Adaugam carnea de vită. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu.
Adaugam sare, dacă este necesar, piper și ghimbir. A servi cu orez simplu - vezi reteta aici sau cu Orez Cantonez- Chinezesc
Cu resturile care mi-au ramas am facut niste Turte delicioase - reteta aici
Poftă bună !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|