Ingrediente
- Ingrediente Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
- 700 gr de carne vita taiata cuburi (pulpa, gulas etc)
- cimbru uscat +1 foaie de dafin
- 1 ceapa tocata marunt (am pus rosie)
- 2 catei de usturoi tocati
- ulei
- sare, piper
- paprika afumata, boia de ardei
- 1 lingura concentrat de rosii
Mod de preparare
Cum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de dafin si cimbrul uscat.
Acoperiti si dati la cuptor timp de 2h -2h30 la 180 °C.
Scoateti din cuptor, scurgeti carnea si taiati-o fasii subtiri. Pastrati supa lasata.
Incalziti o tigaie cu cateva linguri de ulei.
Prajiti ceapa, usturoiul cu un pic de parika afumata.
Adaugati carnea maruntita si colorati-o. Am pus un pic de supa si o lingura de concentrat de rosii si am lasat sa scada si sa se caramelizeze.
Trebuie sa fie un pic crocanta . Asezonati: boia de ardei, sare , piper.
Pueti servi cu mamaliga africana Ugali- aveti aici reteta.
Minunata cu paste, cartofi... etc Putem servi si alaturi de salata de rosii sau muraturi asortate. Recomandam si gulas de vita
Condimentati-o dupa gustul dvs.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|