Vita marengo by Sylvia

Postat de simona72 in Vita
16 Dec 2014 | 3376 vizualizari
Vita marengo by Sylvia

Specialistul culinar al site-ului nostru Chef Silvia Boutier, a venit zilele trecute cu reteta de "Vita marengo". Cum astfel de retete cu carne se numara printre preferatele mele, m-am pus pe treaba si i-am probat reteta. Eu nu vin decat sa va spun ca reteta este bestiala, vorba ei:)) si se numara cu siguranta printre preferate, iar daca doriti mai multe lamuriri va las link-ul cu reteta Syliei, care va da detalii cum sigur eu nu as fi in stare sa o fac...http://www.bucataras.ro/retete/vita-marengo-67121.html

Ingrediente

  • 1,5 kg antricot de vitel cu os
  • 500 gr ciuperci proaspete champinion
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 morcovi
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 ligurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1-2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 250-300 ml vin alb demisec
  • 700-800 ml supa de vita

Mod de preparare

Carnea pe care eu am folosit-o a avut si putin os. Am inlaturat osul de pa carne si l-am pus la fiert cu 1 litru apa, pentru a face supa de vita. Restul de carne am taiat-o in bucati mai mari si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus intr-o tigaie wok uleiul la incins si am prajit carnea pe toate fetele. Am adaugat ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute si morcovul curatat si taiat felii de grosimea unui deget. Am lasat sa se caleasca ceapa, iar apoi am adaugat concentratul de rosii, faina, sare,piper, cimbru, foile de dafin si patrunjelul tocat. Am amestecat bine si imediat am adaugat si vinul. Am lasat totul sa fiarba aproximativ 5-8 minute. Dupa ce alcoolul se evapora se adauga 500 ml supa de vita firbinte, se lasa sa dea din nou in clocot si se transfera totul intr-un vas termorezistent. Se da vasul acoperit cu capac la cuptorul incins la 200 grade, cand mancarea clocoteste se reduce focul la 180 grade si se lasa 1 ora. Dupa expirarea timpului se scoate vasul se agita, asta in loc de a mesteca in el, eu am mai adaugat 250-300 ml supa de pui si am mai dat vasul la cuptor pentru inca o ora.

Intre timp am curatat ciupercile, le-am taiat in sferturi si le-am tras la tigaie in 1-2 linguri unt . Am adaugat ciupercile la mancarea de vita care a stat cele de ore la cuptor si am mai dat vasul pentru inca 30 minute la cuptor. Ca si garnitura am facut un piure de cartofi, am amestecat piureul cu o conserva mica de mazare, am pus totul intr-un vas termorezistent si am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Sa aveti pofta!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita marengo by Sylvia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Chiftelute in sos de rosii cu busuioc

Postat de Lia1

Chiftelute in sos de rosii cu busuioc

Incepi cu pregatirea sosului. Eu am folosit rosii proaspete + ceasca de bulion. 1.Am clocotit niste apa, am oprit focul si am oparit rosiile timp de 1 minut ca sa pot sa le scot usor pielita....

Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de CameliaComan

Gulas unguresc

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin. Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2014, 18:09
deliciaosa!!
la 16.12.2014, 18:17
Bravo simona
la 16.12.2014, 18:30
Super! O am deja pe lista
la 16.12.2014, 18:31
la 16.12.2014, 18:31
La favorite,merita incercata

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking