Ingrediente
- 1,5 kg antricot de vitel cu os
- 500 gr ciuperci proaspete champinion
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 4 morcovi
- sare si piper proaspat macinat dupa gust
- 1 ligurita cimbru uscat
- 1 legatura patrunjel
- 2 foi de dafin
- 1 lingura faina
- 1 lingura concentrat de rosii
- 1-2 linguri unt
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 250-300 ml vin alb demisec
- 700-800 ml supa de vita
Mod de preparare
Carnea pe care eu am folosit-o a avut si putin os. Am inlaturat osul de pa carne si l-am pus la fiert cu 1 litru apa, pentru a face supa de vita. Restul de carne am taiat-o in bucati mai mari si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus intr-o tigaie wok uleiul la incins si am prajit carnea pe toate fetele. Am adaugat ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute si morcovul curatat si taiat felii de grosimea unui deget. Am lasat sa se caleasca ceapa, iar apoi am adaugat concentratul de rosii, faina, sare,piper, cimbru, foile de dafin si patrunjelul tocat. Am amestecat bine si imediat am adaugat si vinul. Am lasat totul sa fiarba aproximativ 5-8 minute. Dupa ce alcoolul se evapora se adauga 500 ml supa de vita firbinte, se lasa sa dea din nou in clocot si se transfera totul intr-un vas termorezistent. Se da vasul acoperit cu capac la cuptorul incins la 200 grade, cand mancarea clocoteste se reduce focul la 180 grade si se lasa 1 ora. Dupa expirarea timpului se scoate vasul se agita, asta in loc de a mesteca in el, eu am mai adaugat 250-300 ml supa de pui si am mai dat vasul la cuptor pentru inca o ora.
Intre timp am curatat ciupercile, le-am taiat in sferturi si le-am tras la tigaie in 1-2 linguri unt . Am adaugat ciupercile la mancarea de vita care a stat cele de ore la cuptor si am mai dat vasul pentru inca 30 minute la cuptor. Ca si garnitura am facut un piure de cartofi, am amestecat piureul cu o conserva mica de mazare, am pus totul intr-un vas termorezistent si am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Sa aveti pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita marengo by Sylvia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|