Carne de vita sotata in stil mongolez

Postat de ctlina in Vita
17 Aug 2018 | 4199 vizualizari
Carne de vita sotata in stil mongolez

O reteta delicioasa foarte raspandita in bucataria asiatica. Va trebuie o carne de vita de calitate, este esential. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/carne-de-vita-sautata-in-stil-mongolez.html

Ingrediente

  • 450 g de muschi, vrabioara, file de vita taiat bucatele
  • 3 linguri ulei
  • 2 fire de praz (partea alba)
  • 1 felie subtire de ghimbir cu tot cu coaja tocata marunt
  • 3 catei de usturoi tocati marunt

Marinata:

  • 1 lingurita plina de amidon de porumb
  • 2 linguri sos soia light
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura otet de orez

Pentru sos:

  • 2 lingurite sos de stridie
  • 2 linguri sos soia light
  • 1 lingura sos soia dark
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1/2 Kub de pui « Maggi »
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper
  • seminte de susan

Mod de preparare

Puneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute.

Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati carnea de vita cu marinata pana este pe jumatate gatita.

Puneti piper, scoateti si lasati deoparte.

In aceeasi tigaie incalziti restul de ulei si reveniti ghimbirul cu usturoiul.

Puneti prazul taiat fin si rumeniti impreuna cateva minute.

Adaugati carnea de vita si toate ingredientele pentru sos.

Gatiti impreuna - 10 minute maximum.

Adaugati piper (sare) si serviti cald cu orez sau cu paste chinezesti -noodles- vezi reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita sotata in stil mongolez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Carne de vitel in sos de legume

Postat de oanapl

Carne de vitel in sos de legume

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline....

Citeste continuarea

Limba de vita in sos

Postat de katty

Limba de vita in sos

Spalam limba de vita si o punem intr-o oala sub presiune acoperita bine de apa. Fierbem limba 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca. Timpul poate varia in functie de cat de moale este limba....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2018, 21:06
Cred că mi-ar plăcea așa ceva...
la 17.08.2018, 21:25
la 18.08.2018, 04:45
la 18.08.2018, 07:42
la 18.08.2018, 13:32
Cu siguranță a ieșit un preparat bun, rapid și sățios!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking