Ingrediente
- 1 kg costita de vitel
- sare
- 1/2 lingurita fulgi chilli
- 1 lingurita pudra rozmarin
- 1 lingurita fulgi usturoi
- 1 lingura generoasa untura porc
- 4 linguri pasta Kapia cu telina [ de casa ]http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
- coditele de ciuperci chamignon[ pe care le-am gatit la cuptor umplute ]
Piure de cartofi
- 6 cartofi
- sare
- patrunjel verde
Salata de varza rosie
- 1/2 varza rosie
- sare
- 1 lingura otet mere
- 1 lingura pasta hrean razuit
Mod de preparare
- Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite .
- Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute .
- Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui baza unei supe / ciorbe .
- Transferati carnea intr-un vas de yena si o condimentati cu un amestec din fulgi de chilli , fulgi de usturoi si pudra de rozmarin .
- Pe deasupra costitei condimentate distribuiti in pelicula fina untura de porc .
- Dati vasul la cuptor inca 30 minute .
- Intre timp puneti la fiert in apa cu sare cartofi curatati si taiati cuburi.
- Preparati o salata de varza rosie cu ingredientele date .
- Din cand in cand in cand intoarceti costita sa nu se usuce prea tare .
- Ungeti costita cu pasta de aromata de Kapia cu telina.Adugati ciupercile si lasati inca 15 minute la gratinat .
- Finalizati piureul de cartofi . Zdrobiti cartofii si ii amestecati cu mult patrunjel verde .
- Serviti costita de vitel calda insotita de garnitura si salata preferata .
- Eu am poftit la piureu cu mult patrunjel si salata de varza rosie .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cina de duminica -costita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|