Ingrediente
- 450 g de muschi, vrabioara, file de vita taiat bucatele
- 3 linguri ulei
- 2 fire de praz (partea alba)
- 1 felie subtire de ghimbir cu tot cu coaja tocata marunt
- 3 catei de usturoi tocati marunt
Marinata:
- 1 lingurita plina de amidon de porumb
- 2 linguri sos soia light
- 2 linguri apa
- 1 lingura otet de orez
Pentru sos:
- 2 lingurite sos de stridie
- 2 linguri sos soia light
- 1 lingura sos soia dark
- 1 lingurita ulei de susan
- 1/2 Kub de pui « Maggi »
- 1 lingurita zahar
- sare, piper
- seminte de susan
Mod de preparare
Puneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute.
Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati carnea de vita cu marinata pana este pe jumatate gatita.
Puneti piper, scoateti si lasati deoparte.
In aceeasi tigaie incalziti restul de ulei si reveniti ghimbirul cu usturoiul.
Puneti prazul taiat fin si rumeniti impreuna cateva minute.
Adaugati carnea de vita si toate ingredientele pentru sos.
Gatiti impreuna - 10 minute maximum.
Adaugati piper (sare) si serviti cald cu orez sau cu paste chinezesti -noodles- vezi reteta aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita sotata in stil mongolez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|