Ingrediente
- 175 g zahar
- 175 ml ulei de floarea soarelui
- 3 oua
- 140 g morcovi (cam 3 morcovi potriviti)
- 100 g stafide
- coaja de la o portocala
- 175 g faina cu agent de crestere (faina care creste singura)
- 1 lingurita de praf de copt (daca folositi faina simpla alba puneti 2 lingurite cu varf)
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Intr-un castron incapator puneti zaharul, ouale batute putin cu o furculita, uleiul, stafidele, morcovul dat prin razuitoarea mare si coaja de portocala razuita. Amestecati totul bine.
Apoi adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara, amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
Turnati compozitia intr-o forma de prajitura unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie de copt si puneti-o in cuptorul incins la 180C/Gasz 4 pentru 40-45 de minute. Cand este gata scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 minute in forma apoi scoateti prajitura pe un prosop de bucatarie sau un gratar si lasati-o sa se raceasca.
In timp ce prajitura se raceste preparati icing-ul din 175g zahar pudra cu 2 linguri zeama de portocala. Turnati icing-ul peste prajitura feliati in bucati de marime potrivita si gata de servit.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carrot Cake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|