Carrot cake

Postat de gabrielacuisine in Torturi
16 Feb 2015 | 11397 vizualizari
Carrot cake

Este prima data cand fac tort de morcovi, am mancat de cateva ori in viata mea, iar pentru ca aici este foarte popular, m-am hotarat sa fac. Ultima data am cumparat de la Costco si chiar mi-a placut! Am vrut sa folosesc niste ingrediente nu foarte pretentioase, adica am tinut cu tot dinadinsul sa nu folosesc unt la blat, oricum frostingul (crema) este destul de satioasa avand in vedere ca este facuta cu crema de branza. Asa ca, folositi cu incredere retete in care se foloseste ulei, face blatul umed si divin de fraged! Untul, de obicei aduce mai multa savoare, eu prefer untul la biscuiti si anumite creme, dar la blaturi…sincer este foarte bun uleiul! Asadar, va invit sa cititi reteta. Puteti imbogati aluatul cu ce va place, mie imi plac mult nuca pecan si stafidele.

Ingrediente

Blaturi: ies 2 blaturi

  • 1 1/3 cana ulei
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana zahar brun
  • 4 oua
  • 450 gr morcovi rasi pe razatoarea mica
  • 3 lingurite esenta vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana nuci prajite (sau pecan)
  • 1 cana stafide

Crema de branza (frosting):

  • 2 pachete crema de branza Philadelphia, 250 gr fiecare
  • 1 cana zahar pudra (sau mai mult, dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 cana smantana
  • 120 gr unt moale
  • 1 praf sare

SAU

  • 2 pachete branza Philadelphia
  • 250 gr unt moale
  • 4 cani zahar pudra cernut
  • 2 lingurite vanilie

Primul frosting e mai lejer!

Mod de preparare

  • Mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si isi tripleza volumul.
  • Adaugam uleiul si vanilia si incorporam.
  • Intr-un vas separat, cernem ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul . Adaugam si sarea si scortisoara si le amestecam cu o lingura. Adaugam ingredientele uscate peste ouale batute si mixam pana la incorporare.
  • La final adaugam morcovul ras pe razatoarea mica, nucile prajite si stafidele. Amestecam cu o spatula apoi rasturnam aluatul in cele 2 forme de tort in care am pus hartie de copt si le-am tapetat cu unt si faina pe margini.
  • Preincalzim cuptorul la 175°C (350°F) si coacem blaturile cca 30 min, pana trec testul scobitorii.
  • Le scoatem pe un gratar sa se raceasca si pregatim frostingul.

Crema de branza (frostingul):

  • In primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa fie cat mai moale si branza sa fie la fel!
  • Mixam branza pana devine cremoasa si nu se mai vad bucati prin ea. Apoi adugam  untul si mixam pana define pufoasa.
  • Adaugam vanilia si praful de sare apoi smantana si zaharul si mixam pana la incorporare.
  • Daca facem frostingul al doilea, le fel, untul si branza sa fie la temperatura camerei!
  • Le mixam foarte bine cca 4 minute apoi adaugam vanilia si sarea.
  • Se aduga apoi zaharul, cate o cana, si mixam foarte bine pana devine pufoasa. Aceasta crema este mai dulce si mai pufoasa!
  • Secretul este sa fie branza bine mixata inainte de a adauga untul, iar untul sa fie cat mai moale, altfel o sa aveti bucati de unt  in crema!
  • Punem crema de branza intre straturi si ornam pe margini cu restul de crema.
  • Ornam cu nuci prajite si cu ciocolata colorata in portocaliu. Pentru betigasele portocalii am topit o ciocolata alba pe bain marie si am pus colorant rosu si galben pana cand am obtinut culoarea portocalie.
  • Ciocolata moale am intins-o pe o foaie de copt si am bagat-o la congelator 10 minute sa se intareasca bine, apoi am taiat cu cutitul fasii lungi ca de morcov si am ornat suprafata tortului.

Este o deliciune de tort! Foarte unmed, cu bucati crocante de nuci prajite, combinat cu crema de branza si foarte aromat. Scortisoara si stafidele ii dau o aroma divina!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carrot cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert carrot cake

Postat de caroline

Desert carrot cake

Blat :   Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit. Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare. Separat amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Postat de Corina33

Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile  de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2015, 16:12
ce-mi place prajiturile cu morcov , arata foarte bine tortul tau
la 16.02.2015, 16:15
ce frumos si bun!
la 16.02.2015, 16:17
la 16.02.2015, 16:27
la 16.02.2015, 16:38
superb arata

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking