Cartof umplut cu pui si ciuperci

Postat de RuxyRux in Pui
8 Apr 2013 | 32453 vizualizari
Cartof umplut cu pui si ciuperci

Un preparat tare tare gustos....si foarte satios!

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare
  • 6 sau 8 cartofi mari
  • 6 bucati ciuperci champinion
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • ulei vegetal 3 linguri( palmier)
  • 3 oua
  • 400 gr smantana
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 3 linguri pasta de ardei gras( gogosar)
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • busuioc
  • cascaval razuit
  • parmezan

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul.

Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior.

Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga carnea, se lasa pana se albeste la foc mic si se amesteca din cand in cand. Punem apa cat sa acopere si lasam sa fiarba in jur de 20-25 de minute (eu am preparat la Zepter). Luam capacul punem pasta de ardeii, pasta de tomate, condimentele, sarea si piperul. Amestecam un sfert din cantitatea de smantana cu un ou, cu zeama de carne scursa din cratita  si turnam peste carne. Mai dam cateva clocote, oprim focul si lasam la racit.

Umplem cartofii cu compozitia. Mie mi-a mai ramas compozitie si am pus-o in tava langa cartofi, facand si un sos cu pasta de tomate( apa si pasta de rosii). Voi puteti sa mai fierbeti doi cartofi daca doriti si sa-i umpleti cu ea.

Fiecare cartof se pune in tava. Deasupra presaram parmezan. Dam cartofii la cuptor pentru 30 de minute.

Scoatem tava si turnam deasupra ouale amestecate cu smantana si mai dam pentru 10 minute la cuptor. In ultimile zece minute am mai pus si cascavalul ras deasupra si am mai presarat parmezan.

Serviti cu smantana deasupra daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof umplut cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Retete similare

Portofele de pui umplute cu ciuperci si legume

Postat de merisor67

Portofele de pui umplute cu ciuperci si legume

Am taiat pieptul de pui im cate doua bucati fiecare si le-am facut cate o adancitura pe mijloc. L-am spalat si l-am lasat la scucrs. Intre timp am curatat usturoiul, l-am pisat si l-am amestecat...

Citeste continuarea

Pui umplut "broscuta"

Postat de LadyCrs

Pui umplut "broscuta"

Am spalat puiul si l-am dezbracat de caracter cu greu :)) Am pus pielea deoparte. Am spalat legumele, le-am curatat si le-am tocat, inclusiv pieptul de pui si ficatul de pui. Am amestecat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.04.2013, 22:17
cat de apetisant!! viiiinnn
la 08.04.2013, 22:17
Oooo...ce bunatate
la 08.04.2013, 22:18
Mamaaaaaaaaa ce nebunie
la 08.04.2013, 22:18
Super! ce idee mi-ai dat pentru maine!
la 08.04.2013, 22:22

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking