Cartof dulce umplut cu chili (vegetarian)

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
12 Apr 2014 | 3469 vizualizari
Cartof dulce umplut cu chili (vegetarian)

De ceva timp am descoperit cartofii dulci, iar acum îi gătesc în fel și chip.

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci, mai mari
  • 4 linguri fasole neagră, fiartă
  • 2 linguri porumb din conservă
  • 1 roșie mare, tăiată cuburi
  • 1 fir de ceapă, tăiat rondele
  • puțin unt
  • 1 ceapă mică, roșie, tocată
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1/2 linguriță semințe de cumin
  • 1/2 linguriță coriandru pudră
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
  • brânză tare de oaie

Mod de preparare

Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sarepiper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii.

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 1 oră. 

Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se adaugă ceapa și usturoiul. Se gătesc 2 minute, apoi se adaugă fasolea, porumbul, cuminul, sare/ piper și coriandrul. Se gătesc 5 minute. 

Cartofii se scot din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Se desfac foliile de aluminiu pe rând și cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă unt în fiecare cartof și se amestecă bine. Se adaugă apoi brânză de oaie în fiecare cartof, amestecând pentru omogenizare. 

La final, se așează fasolea și porumbul, cuburi de roșie, ceapă verde și se presară brânză deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof dulce umplut cu chili (vegetarian)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Postat de panacris

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei :...

Citeste continuarea

Tocăniță de ciuperci cu morcovi

Postat de Zamfira

Tocăniță de ciuperci cu morcovi

Curățăm morcovii și ceapa. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe. Dacă folosim ciuperci din conservă este bine dacă le clătim cu apă rece înainte de folosire. Călim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2014, 19:44
Ce frumos arata
la 12.04.2014, 20:00
imi place tare cartoful dulce!!!!!!!!!!
la 12.04.2014, 20:09
bun si prezentare de chef
la 12.04.2014, 20:22
la 12.04.2014, 20:33
Ce frumoasa prezentare!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking