Cartofi Acordeon

Postat de ionix in Aperitive / Garnituri
30 Oct 2009 | 7665 vizualizari
Cartofi Acordeon

reteta o stiu de vreo 2 ani... am vazut-o pe un site dar nu mai tin minte care :s merg atat ca aperitiv cat si drept garnitura... iti ia cam mult timp sa "asamblezi" cartofii dar merita...

Ingrediente

  • 8 cartofi mai grasuti (eu am folosit cartofi rosii)
  • branza topita
  • muchiulet file, ceafa afumata,  bacon, salam de vara (ce aveti prin casa)
  • cascaval
  • circa 1/2 pachet unt
  • sare, piper, 
  • patrunjel
  • staniol

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii.

Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul.

Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg cartoful la sfarsit. Apoi printre fiecare rand de cartof pui cate un pic de unt si feliuta de muschiulet. 

Se taie un patratel de staniol, sa fie suficient de mare cat sa infasori cartoful, si se unge staniolul cu unt.

Se aseaza cartoful pe bucata de staniol, acolo unde am uns cu unt, si se pune branza topita sau cascaval ras pe ochiurile mari ale razatoarei. se sareaza, pipereaza si se inveleste cartoful. Se repeta actiunea pana cand terminati cartofii. 

Se aseaza cartofii cu motul de la staniol in sus, pentru a nu curge untul topit.

Se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, si se lasa la foc mic circa o ora si 30 min. Pentru a vedea daca s-au facut se scoate cate un cartof si se incearca cu furculita, trebuie sa intre furculita foarte usor in cartof.

Cand s-au facut se scot din staniol si se presara patrunjel sau marar proaspat tocat.

Se servesc atat calzi cat si reci.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Acordeon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi evantai

Postat de cristeena20

Cartofi evantai

- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop sa fie bine uscati. Ii crestam cu un cutit ca si cum ati taia felii, doar ca ii crestati pana la jumate, ca un evantai. Ii stropiti cu ulei de...

Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu afumatura

Postat de mitinita

Cartofi acordeon cu afumatura

Cartofii se curata de coaja si se spala. Se feliaza, dar nu se taie pana la baza. Kaiser-ul se feliaza. Intre fiecare deschizatura a cartofului, se pune cate o felie de kaiser. Se procedeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2009, 08:10
mmmm bun, bun
la 30.10.2009, 08:16
foarte buni... desi de obicei ies mai buni dar de data asta am avut branza topita la baton... e mai buna branzica topita la cutie pentru ca se topeste mai bine...
la 30.10.2009, 09:55
Stiu si eu reteta asta. Tot de la Natalia! Is foarte buni, merita incercati.
la 30.10.2009, 12:29
eu nu stiu cum o chema pe tipa aia sau poate era un tip nu stiu... si daaaaaap isssssss foarte buni
la 30.10.2009, 13:44

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking