Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Postat de Sidy in Curcan
12 Dec 2012 | 5405 vizualizari
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Dintre toate sosurile dietetice, cel de iaurt cu ciuperci, e de departe favoritul meu. Nevoita de imprejurari , sa prepar piept de pui dietetic, dar si gustos, le-am combinat într-o mod in care ne-a uns pe suflet si cel de la regim a mancat cu mare pofta. Asa ca puteti incerca cu incredere...a iesit ceva delicios ce se topeste in gura, desi e mai....dietetic( el a mancat fara cascaval).

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan fara pielita si os
  • 150 g sunca de pui
  • 400 g ciuperci taiate
  • 1 caciulie usturoi
  • 400 g iaurt degresat
  • 2 lingurite mustar
  • 2 singuri sos soia
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 150 g cascaval felii
  • 1 kg cartofi albi
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 rosii mici
  • patrunjel verde
  • salvie
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot, sa nu se desprinda feliile de cartof.

Pentru fiecare cartof pregatim cate o foaie de folie de aluminiu pe care presaram sare grunjoasa( la cei de la regim nu punem sare si unt), asezam un cartof pe care il condimentam apoi asezam o feliuta de unt pe el.

Strangem folia bine pe fiecare cartof avand grija sa nu poata iesi aburii cand cartofii se coc.

Luam pieptul de curcan din marinada, il crestam si asezam cateva felii de usturoi in el.Punem pieptul intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Deasupra lui punem uleiul de masline si rondele de rosii.

Dam pieptul de curcan si cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se coaca , pentru aproximativ o ora.

Verificam apoi daca sunt toate coapte.

Intre timp , pregatim sosul de iaurt cu ciuperci.

Intr-un bol punem iaurtul, 1 lingurita mustar, 1-2 catei usturoi presat, patrunjel verde, piper macinat.Amestecam bine sa se omogenizeze , apoi adauham 1/2 din ciupercile taiate marunt.Amestecam si sosul este gata. Daca nu sunteti la regim puteti adauga si putina sare.

Pieptul il taiem felii de 1 cm grosime si il punem pe o farfurie termorezistenta unsa cu putin unt.Deasupra feliilor de piept punem ciuperci taiate marunt, apoi felii de sunca si felii de cascaval.

Dam farfuria 5-10 minute la cuptorul incalzit sau la microunde sa se topeasca cascavalul.

Cand cascavalul s-a topit , montam pe farfuria de servit, cate o felie de piept  si cate un cartof , peste care punem sos de iaurt cu ciuperci , apoi ornam.

Veti vedea ca si ceva mai dietetic , poate fi gustos....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker

Postat de miha

Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker

In oala interioara a aparatului punem carnea taiata bucati potrivit de mari si cateva linguri cu ulei de masline. Selectam programul FRY si setam timpul la 15 minute. Apasam START. Prajim usor...

Citeste continuarea

Gulyas din carne de curcan

Postat de panacris

Gulyas din carne de curcan

Carnea se curăță, se taie bucățele potrivite. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în untura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2012, 08:02
bun bun
la 12.12.2012, 08:25
Foarte bun
la 12.12.2012, 08:34
delicios
la 12.12.2012, 08:44
ce bunatate!!!
la 12.12.2012, 08:57
ce combinatie faina

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking