Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Postat de Sidy in Curcan
25 Ian 2013 | 6182 vizualizari
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Gratinare este o tehnica larg răspândită culinar în prepararea produselor alimentare, în care un ingredient este acoperit cu o crustă ce se rumeneste, folosind adesea pesmet, cascaval ras, ouă si / sau unt Isi are originea în bucătăria franceză si este, de obicei, pregătit într-un vas anume ce poate fi pus la cuptor. Eu am ales aceasta varianta elvetiana, care mi s-a parut deosebit de gustoasa.

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • 400 g ciuperci taiate
  • ulei de masline
  • 50 g caise confiate
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura mustar
  • condimente pentru pui- picante
  • 50 g unt
  • boia
  • 100 g parmezan
  • patrunjel verde
  • 6 cartofi

Mod de preparare

Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele.

Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde.

Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o scobitoare.

Intr-o tigaie non aderenta topim putin unt si rumenim rulourile umplute pe toate partile.

Preparam o pasta din mustar,ulei de masline si condimente de pui .Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt , punem rulourile prajite si le dam cu paste de mustar.Le facem cu o pensula , astfel incat sa fie facute pe toate partile.

 Preparam un sos din smantana amestecata cu 70 g parmezan pe care il rasurnam peste rulourile de curcan umplute.

Deasupra presaram putina boia si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade pentru 15 minute.

Mai presaram putin parmezan deasupra si dam la cuptor sa se gratineze pina se rumeneste frumos deasupra.

Pregatim cartofii "acordeon".Iii curatam si spalam apoi ii taiem felii subtiri , dar nu pina jos de tot. 

ii punem pe fiecare separat pe cate o folie de aluminiu, unsa cu ulei de masline, presaram sare de mare pe ei si deasupra punem o fasiuta subtire cu unt.Strangem folia si asezam toti cartofii pe o tava ce o punem si pe ea in cuptor linga rulourile de curcan, cam 40 de minute.

Cand toate sunt bine facute, le scoatem din cuptor si desfacem folia cartofilor cu mare grija sa nu ne oparim cu aburii ce ies din ea.

Servim rulourile cu cate un cartof alaturi si cu sosul din vas.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Papricas de curcan

Postat de oanapl

Papricas de curcan

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc. Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat...

Citeste continuarea

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Postat de mirela0911

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2013, 15:29
fain arata
la 25.01.2013, 15:30
Ce ospăț!
la 25.01.2013, 15:32
bun bun
la 25.01.2013, 16:00
wow, ce combinatie!!
la 25.01.2013, 16:13
bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking