Piept de curcan umplut

Postat de margo in Curcan
4 Noi 2014 | 10575 vizualizari
Piept de curcan umplut

Friptura de azi este una de sarbatoare.Si cum sarbatorile de iarna se apropie vertiginos,cine nu are pe masa curcanul umplut,se poate rezuma la acest piept de curcan umplut.Este delicios,foarte versatil si gustos.Se poate servi rece,ca aperitiv sau cald,ca fel principal alaturi de o garnitura pe masura.

Ingrediente

  • 1 piept de curcan (sau jumatate daca e prea mare),
  • maruntaiele de la curcan(ficat,pipota,splina,inima)
  • 4-5 felii de paine,
  • cateva ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • marar verde,
  • patrunjel verde,
  • 4 oua.

Mod de preparare

Ficatul,inima,pipota se fierb in apa cu sare.Dupa ce sunt fierte bine,se toaca marunt cu masina de tocat sau cu cutitul.Ciupercile se curata,se toaca marunt si se calesc cu ceapa tocata marunt.

Painea se pune la inmuiat in apa,apoi se scurge bine si se amesteca cu ciupercile si maruntaiele.Trei oua se fierb tare,apoi se toaca marunt si se adauga in compozitie.Un ou se pune crud pentru a lega compozitia.Se codimenteaza si se potriveste de sare si piper.Se adauga verdeturile tocate marunt apoi se amesteca bine totul pana se omogenizeaza. Pieptul de curcan se cresteaza pe lung,facand un buzunar pe toata lungimea lui.

Se umple cu umplutura de mai sus,se codimenteaza cu sare si piper si se da la cuptor cu un pic de ulei si apa.Se unge din cand in cand cu sosul din tava.Cand e frumos rumenit si furculita intra usor in piept,se scoate din cuptor. Daca se serveste ca aperitiv se lasa sa se raceasca apoi se feliaza.Daca se serveste ca fel principal,se feliaza cald.Se serveste cu garnitura de legume,orez sau sos de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Postat de mosuletulene

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Rulada de curcan: Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul....

Citeste continuarea

Curcan umplut, pe pat de legume

Postat de oanapl

Curcan umplut, pe pat de legume

Speli pieptul de curcan, il usuci cu prosoape absorbante si il crestezi de 4 ori. Nu se taie pana jos. il condimentezi cu sare. Toci marunt ceapa verde si usturoiul, le pui intr-un castron si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2014, 20:21
la 04.11.2014, 20:37
bun
la 05.11.2014, 07:54
Foarte bun
la 05.11.2014, 08:34
la 05.11.2014, 09:12

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking