Cartofi acordeon cu cascaval

Postat de Cristina82 in Mancaruri de legume
24 Feb 2018 | 2820 vizualizari
Cartofi acordeon cu cascaval

Oh,cat de mult imi plac acesti cartofi! As manca in fiecare zi!:))

Ingrediente

  • 1 kg Cartofi noi
  • 100 gr unt topit
  • 1 lingurita secretul gustului
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita praf de ardel iute
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita sare fina
  • 1 lingurita rozmarin
  • 250 gr cascaval Hochland

Mod de preparare

Pentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda feliile.

Intr-un bol punem uleiul, untul topit, piperul, praful de ardel iute, rozmarinul, sarea si secretul gustului, le amestecam foarte bine, iar cu o pensula din silicon ungem fiecare cartof, chiar si intre feliile cartofului.

Ii punem intr-o tava rotunda sau patrata, unsa cu unt foarte moale, lasat la temperatura camerei si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C si ii lasam 15 minute.

Dupa 15 minute ii scoatem, din nou ungem cu amestecul facut din ingrediente si din nou ii dam la cuptor timp de 15 minute, iar acum dam la 180 grade C cuptorul.


Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi acordeon cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi evantai

Postat de cristeena20

Cartofi evantai

- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop sa fie bine uscati. Ii crestam cu un cutit ca si cum ati taia felii, doar ca ii crestati pana la jumate, ca un evantai. Ii stropiti cu ulei de...

Citeste continuarea

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Postat de Sidy

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2018, 21:45
si noua ne plac mult acesti cartofi
la 24.02.2018, 21:46
la 24.02.2018, 21:51
Ce melodie zici ca ai cantat...''Vai ce se intinde cascavalul '' sau 'Cartoful feliat''....
la 24.02.2018, 22:06
la 24.02.2018, 22:13
Cleme !

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking