Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor

Postat de mirela0911 in Pui
18 Mai 2011 | 10087 vizualizari
Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor

Ingrediente

  • 5 cartofi mai mari
  • 1 lgt oregano uscat
  • 1 lgt busuioc uscat
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 3-4 lg ulei masline
  • cateva ciuperci champignon
  • pulpe de pui
  • sare, piper, boia
  • cascaval ras

Mod de preparare

Pulpele curatate si spalate se condimenteaza cu sare, piper si boia, se pun intr-o tava, se adauga putin ulei si se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute, dupa care se pune 1/2 pahar apa si se da inapoi la cuptor tot acoperit. Dupa 15-20 minute se ia folia jos si se lasa asa pana se rumenesc pulpele frumos.

Intre timp cartofii curatati si taiati in 4 sau 6 (depinde de marimea cartofului) pe lungime, se pun la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam sa fiarba de tot doar atat cat sa nu se zdrobeasca cand ii vom amesteca. Se iau de pe foc si se scurg in strecuratoare. Lasam la racit.

Uleiul cu oregano, busuiocul si boiaua se amesteca intr-un vas de yena. Se rastoarna cartofii si se amesteca cu grija pana sunt acoperiti in intregime cu condimentele. Eventual se mai adauga putina sare daca este cazul.

Se da la cuptor. Ciupercile curatate si spalate se lasa intregi, coditele se folosesc si ele. Cand toate sunt facute (cartofii si carnea), se scoate vasul de yena, se pun pulpele peste cartofi, ciupercile si se mai da cateva minutele la cuptor pana s-au inmuiat ciupercile.

Se scoate din cuptor si se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea mica. 

Se serveste cu salata dupa preferinte. Noi am avut salata de salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui la cuptor

Postat de rhapsody

Pui la cuptor

1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in sos de mustar

Postat de timea

Pulpe de pui in sos de mustar

Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea). Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc. Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2011, 18:07
bun bun bun
la 18.05.2011, 18:10
la 18.05.2011, 18:11
Tare bun Rocsi ms
la 18.05.2011, 18:11
Ionela multumesc
Corina ms de vizita
la 18.05.2011, 19:33
yammy, ce bun

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking