Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui

Postat de Dya in Pui
13 Apr 2014 | 5977 vizualizari
Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui

Ingrediente

  • 1 kg cartofi (fara coaja)
  • 50 gr unt
  • 4 oua mari
  • 250 gr smantana grasa
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • un ardei capia rosu
  • o legatura de ceapa verde
  • patrunjel verde, cateva fire
  • condimente: sare dupa gust, ardei iute pudra, busuioc, oregano

Mod de preparare

Cartofii taiati cubulete i-am fiert (in apa cu sare) pentru 20 de minute, aproximativ, cat se patrunda usor. Separat, am taiat pulpele de pui in fasii subtiri si le-am rumenit impreuna cu ciupercile, ceapa verde si ardeiul rosu, alaturi de un praf de sare.

Apoi, am pasat cartofii cu ajutorul celor 50 gr de unt (nu este nicio tragedie daca raman bucati mai mari), am condimentat din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si oregano (uscate), am adaugat ouale si smantana, am presarat patrunjel proaspat tocat si am omogenizat toate ingredientele. Am uns apoi o tava de yena cu putin unt, am turnat compozitia de cartofi si am incorporat fasiile de carne si ciuperci. Daca este necesar se mai aduga putina sare. Am dat tava la cuptor pana ce cartofii s-au rumenit frumos.

Se servesc calzi, au o textura pufoasa, spumoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati

Postat de simona119

Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati

Pulpele curatate si spalate, asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si cu un catel de usturoi. Asezonati-le cu sare, piper si busuioc si impanati-le cu usturoi. Adaugati putin ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 19:17
la 13.04.2014, 19:18
Buni!
la 13.04.2014, 19:20
cam bun
la 13.04.2014, 19:23
Imi place..
la 13.04.2014, 19:27
Si mie...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking