Cartofi aromatizati, la cuptor

Postat de vasimur in Mancaruri de post
20 Apr 2018 | 6346 vizualizari
Cartofi aromatizati, la cuptor

M-am inspirat din rețeta video „Cartofi în 3 culori”, publicată de Bucataras, dar am folosit alte condimente și am făcut rețeta în stil propriu. Cartofii aromatizați, la cuptor sunt sănătoși, crocanți și simplu de preparat, foarte buni alături de o salată simplă de primăvară, sau de murături asortate, dar pot face față cu brio și ca o delicioasă garnitură lângă o fripură suculentă. Dacă țineți post, este rețeta ideală! Este o gustare perfectă,  mult mai sănătoasă decât dacă prăjim cartofii în ulei.   Din ingredientele de mai jos, au rezultat două porții zdravene!

Ingrediente

  • Mixt condimente cu boia de ardei dulce și piper
  • 2 cartofi mari
  • 1 linguriță de boia ardei dulce
  • piper măcinat după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust
  • Mixt condimente rețetă proprie
  • 2 cartofi mari
  • 1 linguriță mixt plante aromatice - rețetă proprie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 lingurițe de muștar (iute sau dulce)
  • piper măcinat după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust
  • Mix condimente cu ierburi de Provence
  • 2 cartofi mari
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1/2 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust

Mod de preparare

Cartofii se spală bine si se curăță de coajă. Puteți să-i lăsați și cu coajă, dacă țineți neapărat. Se taie cuburi nu prea mari, sau felii groase de cca 0,5 cm, în funcție de mărimea cartofilor. Arată mai bine dacă-i tăiați rondele cu un cuțit ondulat dar sunt la fel de buni și tăiați rondele netede. Cartofii pe care-i aveam, erau foarte mari, motiv pentru care i-am tăiat cuburi.

Cartofii tăiați se lasă cel putin 10 minute în apa rece pentru ca să se mai elimine din amidon. Amidonul se dizolvă în apa rece și de aceea o tulbură. Se scot apoi într-o strecuratoare, ca să se scurgă, după care se răstoarnă pe un ștergar curat de bucătărie și se tamponează bine pentru a scăpa de umiditatea în exces. Astfel, cartofii vor fi mai crocanți!

Împărțim cartofii tăiați cuburi în 3 castroane. În fiecare castron adăugăm mai întâi uleiul și sarea și amestecăm bine. Apoi adăugăm celelalte condimente, care datorită uleiului se vor lipi de cartofi.

Vom avea 3 castroane de cartofi condimentați cu ingredientele de mai sus și pe care le vom pune în aceeași tavă, pe hârtie de copt, în cuptorul bine încins în prealabil, la 170-190 grade C.

Coacem cartofii aproximativ 40-45 minute. Timpul poate oscila în funcție de cuptor și de cât de mari sunt tăiați cartofii. După  cca 20 min întoarcem cartofii pe partea cealaltă, cu un clește, pentru ca să se rumenească uniform.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromatizati, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi aromatizati, la cuptor

Postat de RODIMUR

Cartofi aromatizati, la cuptor

Cartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji,...

Citeste continuarea

Cartofi noi aromatizați, la cuptor

Postat de RODIMUR

Cartofi noi aromatizați, la cuptor

Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare. Când cartofii au fiert, se strecoară de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2018, 19:43
Foarte buni, mai ales cu mere murate și cu pepeni murați!
la 20.04.2018, 20:09
Arata foarte bine!
la 20.04.2018, 20:42
buni
la 20.04.2018, 21:25
la 20.04.2018, 22:10
Mulțumesc mult, dragi prieteni!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking