Ingrediente
- 6 cartofi roz, mari
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- amestec de condimente Deluxe Hot&Spicy
- oregano
- rozmarin
- boia de ardei dulce
- ierburi italiene
- ierburi de grădină și mărar
Mod de preparare
Cartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit.
După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji, se taie în forma dorită, se pun într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei și se presară cu toate condimentele din lista de ingrediente.
Se toarnă puțin ulei peste cartofii condimentați.
Se dă tava la cuptor, la foc iute și din când în când se ia cu lingura ulei din tavă și se toarnă peste cartofi, întorcându-i, în același timp pe toate părțile, ca să se pătrundă și să se rumenească frumos.
Când s-au rumenit frumos, se oprește cuptorul și cartofii pot fi serviți imediat, ca garnitură la friptură, sau simpli, cu murături asortate, sau cu o salată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromatizati, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|