Ingrediente
- 1500 g cartofi
- 800 g carne de la garnita (carne , carnati, costite)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri ulei vegetal
- sare piper
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute). Ii punem intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa . Dupa ce s-au scurs , ii presaram cu sare si piper si ii asezam intr-o tava, intr-un singur strat. Turnam uleiul peste ei si introducem tava la cuptorul incalzit la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Se intorc la jumatatea coacerii. Daca ii doriti mai aurii, ii lasati mai mult la cuptor . La final vom avea cartofi crocanti la exterior si moi in interior.
Cat timp cartofii sunt in cuptor, scoatem carnea din garnita (prajita deja), o punem intr-o cratita si o lasam sa se incalzeasca bine(pana untura incepe sa sfaraie). Scoatem carnea cu o paleta si o punem sa se scurga de untura pe hartie absorbanta.Asezam carnea si carnatii pe platou si servim fierbinte, alaturi de muraturi sau salata.Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii cu carne de la garnita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|