Ingrediente
- carne de porc mai împănată cca. 1000g,
- ficat de porc cca. 300 g,
- cârnați afumați de casă cca. 300 g,
- bacon bucățele 125 g,
- untură de porc 2 linguri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- cimbru măcinat,
- foaie de dafin 1 bucată,
- boia dulce de ardei.
- Pentru servire:
- Mămăligă,
- Ou de găină,
- Brânză de oi rasă.
Mod de preparare
Într-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurențiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la încins untura, se adaugă ficatul tăiat cubulețe, se perpelesc puțin, apoi se adaugă carnea tot cubulețe, de aceea se numește tochitură, că să nu te folosești de cuți să tai carnea, se amestecă, apoi se acoperă și se lasă la foc mic, cca. 60 de minute, se asezonează de piper, cimbru și boia, amestecându-se din când în când. Atenție nu se adaugă apă, și sare, carnea de porc lasă sufiecient lichid și grăsmie. După ce s-au gătit cubulețele de carne, se adaugă feliile de cârnați și baconul mărunțit, se mai lasă la fiert cca. 15 minute pentru a se combina gusturile. La sfârșitul gătirii, se asezonează de sare, dacă mai e nevoie, cârnații și baconul au destulă sare. Tochitura se servește fierbinte, acompaniată de mămăligă, un ou ochi și brânză rasă, alături de murături de sexon. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCHITURĂ DE PORC" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|