Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
28 Noi 2017 | 10221 vizualizari
Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza

O mâncare de post, foarte gustoasă și sățioasă, cu arome care o fac un deliciu. Am asociat cartofilor o salată de varză, nu numai pentru că îmi place mai mult, dar mai ales pentru că mie mi se pare că se potrivește foarte bine.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 3 linguri de ulei de măsline cu busuioc
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • oregano
  • rozmarin
  • boia de ardei
  • hot & spicy
  • 1/2 varză mică
  • 1 legătură de mărar
  • 2 linguri de oțet
  • 1 linguriță de sare
  • 2 pahare de apă

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se spală și se taie în formele dorite (dar nu prea mici).

Se pune o oală cu apă la fiert și când clocotește se adaugă 1 lingură de sare și cartofii pregătiți. 

După 5-6 minute de fiert, cartofii se strecoară și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu ulei. Se presară peste ei condimentele (sare, piper, rozmarin, boia de ardei, oregano, hot & spicy) apoi cele două tipuri de ulei și în sfârșit pesmetul. Se amestecă ușor cartofii, rostogolindu-i, pentru a se impregna de condimente și ulei pe toate fețele și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, până se rumenesc.

Între timp se pregătește salata de varză. Se curăță varza de foile exterioare, apoi se spală și se taie mărunt. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie și el fin. Se frământă varza ușor cu 1 linguriță de sare, se adaugă mărarul tăiat, oțetul și 2 pahare de apă.

După aproximativ 30 de minute, se scoate tava din cuptor și cartofii se pot servi deja, cu o salată de varză și mărar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmalele padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Sarmalele padurarului (de post)

     Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs. Daca aveti frunze puse la borcan...

Citeste continuarea

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Postat de Irina

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Am spalat ciupercile sub jet de apa rece si le-am curatat de pielita, dupa care le-am feliat. Intr-o tigaie am incins ulei de masline, am adaugat usturoiul taiat apoi ciupercile. Imediat ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2017, 22:02
Yammy
la 28.11.2017, 22:06
Daca-s crocanti si au si salata de varza, vreau doua portii, da crocante bine....
la 28.11.2017, 22:07
Mulțumesc frumos, Diana!
la 28.11.2017, 22:17
Imi plac crocanteii Sunt foarte gustosi
la 28.11.2017, 22:38

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking