Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
28 Noi 2017 | 10300 vizualizari
Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza

O mâncare de post, foarte gustoasă și sățioasă, cu arome care o fac un deliciu. Am asociat cartofilor o salată de varză, nu numai pentru că îmi place mai mult, dar mai ales pentru că mie mi se pare că se potrivește foarte bine.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 3 linguri de ulei de măsline cu busuioc
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • oregano
  • rozmarin
  • boia de ardei
  • hot & spicy
  • 1/2 varză mică
  • 1 legătură de mărar
  • 2 linguri de oțet
  • 1 linguriță de sare
  • 2 pahare de apă

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se spală și se taie în formele dorite (dar nu prea mici).

Se pune o oală cu apă la fiert și când clocotește se adaugă 1 lingură de sare și cartofii pregătiți. 

După 5-6 minute de fiert, cartofii se strecoară și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu ulei. Se presară peste ei condimentele (sare, piper, rozmarin, boia de ardei, oregano, hot & spicy) apoi cele două tipuri de ulei și în sfârșit pesmetul. Se amestecă ușor cartofii, rostogolindu-i, pentru a se impregna de condimente și ulei pe toate fețele și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, până se rumenesc.

Între timp se pregătește salata de varză. Se curăță varza de foile exterioare, apoi se spală și se taie mărunt. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie și el fin. Se frământă varza ușor cu 1 linguriță de sare, se adaugă mărarul tăiat, oțetul și 2 pahare de apă.

După aproximativ 30 de minute, se scoate tava din cuptor și cartofii se pot servi deja, cu o salată de varză și mărar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ostropel de ciuperci pleutorus

Postat de panacris

Ostropel de ciuperci pleutorus

Ceapa, usturoiul și ciupercile su curăță și se toacă mărunt. Ceapa și usturouiul se călesc rapid în pușin ulei și apă. Dupa ce au devenit translucide se adaugă ciupercile tocate...

Citeste continuarea

Chiftelute din soia cu dovlecel

Postat de andaoana

Chiftelute din soia cu dovlecel

Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Dovlecelul l-am curatat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2017, 22:02
Yammy
la 28.11.2017, 22:06
Daca-s crocanti si au si salata de varza, vreau doua portii, da crocante bine....
la 28.11.2017, 22:07
Mulțumesc frumos, Diana!
la 28.11.2017, 22:17
Imi plac crocanteii Sunt foarte gustosi
la 28.11.2017, 22:38

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking