Cartofi cu piept de pui gratinati

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2012 | 46451 vizualizari
Cartofi cu piept de pui gratinati

Ingrediente

  • 1 kg cartofi 
  • 1 piept de pui 
  • sare, piper
  • boia
  • 2-3 lg ulei
  • 400 g smantana
  • 2 oua
  • 50g unt
  • 150g cascaval

Mod de preparare

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca si apoi se curata.

Pieptul de pui il taiem fasiute si-l punem in cele 2-3 lg ulei bine incins intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa in tigaie pana scade tot lichidul ce l-a lasat in tigaie.

Intr-un vas de yena se taie bucatele untul dupa care se aseaza un rand de cartofi taiati rondele. Se sareaza, se pune jumatate din cantitatea de carne, se presara putina boia, se pun cateva lg de smantana sau daca nu cateva bucatele de unt, din nou cartofi, carne iar la final un nou rand de cartofi rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ouale se bat bine cu smantana (daca e prea groasa compozitia se pot pune 2-3 lg lapte) si se toarna peste cartofi. Se taie cateva cubulete de unt si se pun peste cartofi. Se da la cuptor pana se rumenesc deasupra. Se scoate din cuptor si se presara cascavalul dat pe razatoarea mare. Se da din nou la cuptor pana se topeste acesta si prinde o culoare aurie. Se serveste calduta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui gratinati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cartofi gratinati cu piept de pui si afumatura

Postat de Dya

Cartofi gratinati cu piept de pui si afumatura

Se taie cartofii in felii subtiri, iar carnea in cuburi mici. Intr-un vas de cuptor, se asaza cate un strat de cartofi, unul de branza (sarata, de burduf si casacval) si unul de carne (de pui...

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Postat de eumimi

Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Mai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2012, 16:49
la 22.01.2012, 16:51
la 22.01.2012, 16:55
la 22.01.2012, 17:01
Ah ce buuuuuuuun
la 22.01.2012, 17:14
bun

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking