Cartofi frantuzesti gratinati

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
8 Feb 2013 | 19075 vizualizari
Cartofi frantuzesti gratinati

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 piept de pui
  • 100 gr carnati proaspat putin afumat
  • 2-3 castraveti murati
  • sare
  • piper
  • Pt gratinare:
  • o cana de lapte
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o lingurita de unt
  • o lingura faina alba
  • sare
  • 2 linguri cascaval dat pe razatoarea mica
  • o lingura branza gorgonzola

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari si ii punem in apa cu sare la fiert. Se pot fierbe in coaja si se cuata mai apoi si se taie cuburi.

Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-o tigaie grill sau tigaie teflonata pt cateva minute, sa nu fie uscat, iar apoi il taiem cubulete. Carnatul il taiem felii si-l prajim putin in tigaia in care am facut pieptul de pui, il prajim fara ulei. Ceapa o taiem felii subtiri, la fel si castravetii.

Cand le avem pe toate gata taiate si cartofii fierti, le amestecam, nu prea tare sa nu se zdrobeasca cartofii, sare si piper dupa gust, iar toata aceasta compozitie o vom pune intr-o tava unsa cu unt.

Facem un sos bechamel: punem uleiul de masline cu untul intr-o craticioara pe foc, adaugam o lingura de faina si amestecam cu telul, dar nu lasam faina sa se prajeasca, imediat dupa ce s-a dizolvat faina adaugam laptele cald si amestecam in continuare cu telul. Sosul se va ingrosa, iar cind incepe sa fiarba adaugam cascaval ras fin si brinza gorgonzola. Sosul sa nu fie gros, el trebuie aproape sa curga de pe lingura, daca este nevoie mai puneti lapte. Adaugam sare si piper dupa gust, iar sosul il vom pune peste cartofi. Putem sa mai radem putin cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mic pina capata o crusta aurie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti gratinati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi ca frantuzesti

Postat de mihaelar63

Cartofi ca frantuzesti

 Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji...

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Postat de eumimi

Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Mai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 20:21
la 08.02.2013, 21:02
Cat de buni!
la 09.02.2013, 09:48
la 09.02.2013, 22:55
place
la 11.03.2013, 18:42
tare buni!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking