Ingrediente
- 2 bucati piept de pui
- 3-4 cartofi medii
- 2 rosii
- 1ceapa
- 1 lingura maioneza
- 150 ml chefir
- 150 gr cascaval
- 1 lingurita mustar
- ardei boia
- piper macinat
- boabe de piper
- frunze de dafin
- sare
- oregano/ patrunjel uscat
- patrunjel verde
Mod de preparare
Mai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte verdeturi uscate dupa gust. Adaugam pieptul de pui feliat, amestecam bine si dam pentru cel putin o ora la frigider.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si le punem la fiert cu careva boabe de mustar, un praf de sare si frunze de dafin. Lasam cartofii la fiert 7-8 minute sau pana cand incep sa se inmoaie fara a se sfarama.
Ungem un vas cu ulei, adaugam un strat de cartofi prefierti, ii ungem cu maioneza, apoi adaugam pieptul de pui marinat impreuna cu ceapa.
Acoperim cu stratul de rosii si presaram cascaval razuit. Doar jumatate din cantitatea de cascavl adaugam acum, restul il adaugam mai spre sfarsitul procesului de gatire.
Dam mancarea la cuptor pentru 25-30 de minute. Inainte cu 5 minute sa scoatem mancarea din cuptor, adaugam restul de cascaval. Adaugm patrunjel verde cand este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|