Cartofi cu rozmarin si usturoi

Postat de panacris in Retete Delikat
1 Aug 2018 | 2221 vizualizari
Cartofi cu rozmarin si usturoi

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" de vreo luna de zile. Le-am redescoperit cu noua provocare propusa de Bucataras. Recunosc ca am inceput sa devin dependenta de ele. Astazi va prezint o mancare simpla, care poate fi consumata si in perioada postului. Spor si pofta buna! :-* P.S. pozele sunt din doua ture, ca in prima nu am reusit sa prin o poza de prezentare, asa buni au fost. ;)

Ingrediente

  • Cartofi noi cca. 2500 g
  • Usturoi 4-5 căței
  • Rozmarin uscat Delikat 2-3 linguri
  • Ulei de rapiță 3-4 linguri
  • Condiment pentru cartofi Delikat 2-3 linguri

Mod de preparare

Cartofii noi se curăță cu un burete din sârmă de coajă, apoi se spală și se feliază după preferință.

Se aează într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu condimentele speciale pentru cartofi de la Delikat, se presară rozmarin și se stropesc cu uleiul de rapiță, apoi se dau la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 200 grade C, acoperit.

După cele 20 de minute, se amestecă ușor cu usturoiul curățat și tocat mărunt, lasându-se la copt, descoperit, încă 10 minute pentru a se rumeni.

Cartofii se servesc ca atare în zilele de post, alături de o salată de sezon, sau ca și garnitură în zilele de dulce.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rozmarin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de oanapl

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...

Citeste continuarea

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Postat de mirela0911

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2018, 12:56
Foarte buni!
la 01.08.2018, 13:11
Cu siguranta faci si a treia tura tare buni! si noua ne plac
la 01.08.2018, 13:30
Si noua ne plac!
la 01.08.2018, 13:44
Cam buni draga mea, cam buni...binenteles si nitica carnita, de gust asa...
la 01.08.2018, 13:52

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking